Вторгнення Білорусі в Україну: що замислив Лукашенко

11 травня 2022, 10:13
На стратегічному рівні Україні дуже вигідне вторгнення білоруської відсталої армії.
Якщо Лукашенко введе війська в Україну, Білорусь зануриться в хаос
Швидка поразка білоруських військ в Україні провалить Білорусь в хаос протестів і революції / УНИАН

Активізувалася тема вторгнення Білорусі. Звісно, що наївно думати про можливість цього вторгнення. Особливо тепер, коли російських військ немає під Києвом, і відкрите зіткнення з нашими силами поховає білоруську відсталу армію призовників.

Однак головним сигналом цих розмов є те, що у Путіна все дуже погано. І йому за будь-яку ціну треба сковувати наші сили і західну допомогу.

На стратегічному рівні Україні дуже вигідне вторгнення Лукашенка. Адже у нього малочисельна армія розміром із нашу прикордонну службу, боєздатних одиниць дуже мало, а мотивованих – після того, що ми зробили з їхніми кумирами – нуль.

відео дня

Ця швидка поразка провалить Білорусь у хаос протестів і революції.

В такому випадку Путіну доведеться шукати ще більше сил, щоб брати під контроль Білорусь.

Це дуже схоже на ситуацію Гітлера і Муссоліні в 1943-му, коли виявилося, що італійська армія тільки паради вміє проводити. І Гітлеру довелося перекидати серйозні сили, щоб стримати союзників і врятувати Муссоліні.

читайте такожЧому Путін почав боятися Україну

Погодьтеся, між цими чотирма – Гітлер, Муссоліні, Путін та Лукашенко – багато спільного. Але головне, щоб спільним був кінець.

Щодо білорусів, то Лукашенко максимум поманеврує біля кордону, що ніяк не позначиться на наших контрударах на півдні та сході.

Віктор Андрусів, виконавчий директор Українського інституту майбутнього, громадський діяч, кандидат політичних наук, аналітик і публіцист, автор книги "Змінити майбутнє"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти