Вторгнення з території Білорусі все ж готується?

30 листопада 2022, 06:23
Білорусь зараз є тренувальним майданчиком для росіян, яких потім кинуть на найбільш проблематичні для РОВ ділянки.
Війська РФ до Білорусі
Чисельність російського угруповання військ у Білорусі практично не змінилася, вважає Коваленко / Міноборони Білорусі

Білорусь - загрози вторгнення.

Зараз знову багато заговорили про те, що з території Білорусі може статися вторгнення в Україну. Мене це дещо здивувало, оскільки, при збереженні постійної загрози, самого формування ударної групи не відзначається.

Нагадаю, що боєздатний потенціал армії Білорусі це 20 БТГр. Чисельність орієнтовно 14 тис. Не всі підрозділи мають повну комплектацію, але в цілому це умовно боєздатна частина армії РБ.

відео дня

Підрозділи даних БТГр розподілені по областях Білорусі, а біля кордонів з Україною знаходяться змінно від 4 до 6 БТГр, розподілені вздовж кордону. Загальна чисельність на сьогоднішній день близько 2000 о.с. і 100 од. техніки.

В основному білоруські підрозділи розгорнуті в районі Ужово і Пінська, в Брестській області розміщені підрозділи 38 ОДШБр чисельністю до 2 ДШБ, в районі Іваново розгорнуті підрозділи 5 ОБр СПП, в районі Лельчик і Брагіна підрозділи 103 ОВДБр, чисельністю до 2 ДБр.

Чисельність російського угруповання військ в Білорусі практично не змінилася, за невеликим винятком. Про це виключення трохи пізніше.

На території РБ знаходяться в даний час підрозділи 2 МСД 1 та ЗВО чисельністю 9 тис осіб (13 БТГр).

Всі вони компактно розміщені на полігонах: Обуз-Лесновский (10 БТГр), Лепельский (1 БТГр), Осиповичский (1БТГр) і Лосвидо (1 БТГр).

Але, скажу так, повноцінно їх не можна визначати як БТГР, бо у них катастрофічна недокомплектація. Наприклад, замість штатних 143 танків вся ця юрба має на озброєнні трохи більше 65 танків, а замість 429 ББМ у них їх трохи більше 70!

Тобто, це абсолютно не боєздатні підрозділи через повну відсутність штатної кількості техніки, що наштовхує на думку наявності техніки в такій кількості виключно для навчання.

А тепер, про невеликий виняток. Відомо, що в Білорусі розміщена в Брестській області група з більш ніж сотні найманців ПВК "Вагнер". До групи входять не зеки на забій, а найманці, які мають бойовий досвід. Їх завдання, навчання та підготовка підрозділів до ведення бойових дій в Україні.

Тобто, вторгнення з території Білорусі все ж готується? Не зовсім так.

Наприклад, відомо, що 15МСП 2 МСД 1 ТА буде відправлена в перспективі в район Бахмута, де, до речі, ПВК "Вагнер" був основною штурмовою одиницею більше півроку.

Таким чином, Білорусь зараз є тренувальним майданчиком для ч*обиків, яких потім кинуть на найбільш проблематичні для РОВ ділянки.

Висновок.

Той ресурс, який присутній на території РБ, так, він становить загрозу, як і будь-який інший ресурс ворога. Але у своєму нинішньому складі це не здатна до окупації області та обласного центру сила. Причому, очевидно, що російська складова проходить в РБ - саме навчання, для того, щоб в найближчій перспективі бути перемеленою в Україні, але на зовсім інших плацдармах, а не Північному.

Видихнули і продовжуємо робити свою справу.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти