Виборів не буде і крапка

8 листопада 2023, 19:10
Так, про вибори розмірковують політичні експерти — так вони ж завжди про вибори!
Виборів не буде і крапка
Владимир Зеленский / Коллаж: Главред, фото: ОП, Командование Объединенных Сил ВС Украины

Президент В. Зеленський у черговому відеозверненні заперечив проведення виборів найближчим часом і прозоро натякнув на проблеми у тих, хто "безвідповідально вкидує цю тему у суспільство".

От тільки повністю незрозумілим залишилося два питання: кому цей президентський месідж адресований і чому саме зараз?

Якщо українському суспільству, то, згідно опитувань, тема виборів не є надто популярною серед українців. Багато їх резонно вважає, що вибори нічого не змінять, але призведуть до загострення внутрішньополітичної ситуації в країні.

відео дня

Так, про вибори розмірковують політичні експерти — так вони ж завжди про вибори!

Зокрема, я стверджую, що перехід війни в позиційну стадію, швидше за все, призведе до мирних переговорів з недоімперією (у цих переговорах зовсім не обов’язково брати пряму участь В.Зеленському і в.путіну!). А от такі переговори у разі припинення вогню як раз і будуть мати наслідком вибори в Україні.

Тобто, мова про те, що у майбутньому можуть скластися обставини непереборної сили, які відеозверненням не зупиниш.

А от якщо з нашою владою ведуться якісь кулуарні розмови щодо виборів з боку наших союзників, то відповідати їм відмовою публічно — некоректно. Бо це порушення неофіційних, але не менш важливих правил великої політики. І цього президенту Зеленському можуть не подарувати.

До речі, наскільки я пам’ятаю, найбільш предметної заявою щодо виборів буле знов таки відеозвернення Зеленского цього літа. Де він стверджував, що вибори — це, дійсно, ознака демократії, але в Україні багато чого не вистачає для їх проведення. Зокрема, грошей. В якщо західні партнери так хочуть наших виборів, то нехай цільово виділяють на них кошти, і ми все проведемо.

Що з тих пір змінилося, окрім рейтингів влади — справжня загадка.

Хто такий Олександр Кочетков

Олександр Кочетков – аналітик, політтехнолог, іміджмейкер. У минулому інженер-конструктор КБ "Південне" і заступник керівника пресслужби президента України.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти