Вихід з блекаутов взагалі є?

28 листопада 2022, 08:57
Головне - правильно вибудувати схему діяльності влади і бізнесу.
Світло, Свічка, лампочка, Електрика, електроенергія, електромережі
Де Україні знайти гроші на ремонт інфраструктури / УНІАН

Вихід з блекаутів взагалі є? Так, є, і навіть не один. Наприклад, сьогодні в умовах війни затребуваними могли б виявитися випуски так званих інфраструктурних облігацій під великі приватно-державні проекти. Для їх викупу знайшлися б гроші як всередині країни, так і за кордоном. При всіх ризиках викуп цих цінних паперів на ринку міг би стати додатковим джерелом надходження грошей в реальний сектор економіки, зокрема, для відновлення зруйнованих об'єктів енергетичної галузі. І це відразу б оцінили на фронті і в тилу.

Головне - правильно вибудувати схему діяльності влади і бізнесу. У всьому і завжди важлива схема, а вже як її зробити живим організмом, звичайно, турбота Кабміну і Нацбанку.

відео дня

Велич країни, підкреслював Вінстон Черчілль, визначається тим, скільки їй готові дати в борг. Я б ще додав для умов війни - і велич збройних сил держави.

Тоді, може, нам і не "морочитися" проблемою боргів? Адже ця проблема глобальна. Пройде ще 5-7 років і ці борги у всіх країнах Європи і Америки перевищать 100% їх ВВП. Далі ці суверенні борги може знецінити висока інфляція. В історії це відбувалося багаторазово, коли зростання цін з'їдало реальну вартість боргів.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти