Випущений на арену людожер Пригожин може забути, що він ручний

2 червня 2023, 06:20
686
З боку весь цей балаган з Пригожиним виглядає цілком зрозуміло. Відморозок з армією найманців вигідний багатьом.
Пригожин
Пригожин вигідний і Путіну, і російським лібералам, вважає Копитько / фото: скріншот з відео

Російський "Левада-центр" оновив дані щодо рівня суспільного схвалення різних інститутів і персонажів.

Ніяких несподіванок - роснарод тотально схвалює всю владу: Путіна, прем'єра, уряд, губернаторів і навіть Держдуму. А країна йде в правильному напрямку. За останні 30 років ніколи правильніше не йшла!

Ці циферки не підлягають коментуванню як і будь-яка російська кількісна "Соціологія". Цікаво інше.

відео дня

У рейтингу довіри політиків на 5-му місці (після Путіна, Мішустіна, Лаврова і Шойгу) виник пан Пригожин. За місяць він наростив популярність з 1% до 4% і де-факто став політиком федерального рівня (при цьому Шойгу 1% втратив, єдиний з верхівки). Навіть скупчення молекул алкоголю, що випадково прийняли форму пана Медведєва, залишилося позаду.

Достовірність цих цифр під питанням, рівень реальної підтримки Пригожина незрозумілий (він може бути вищий), симптоматична легалізація цього персонажа в рейтингах.

З боку весь цей балаган з Пригожиним виглядає цілком зрозуміло. Відморозок з армією найманців вигідний багатьом. Він одночасно вигідний і Путіну, і російським лібералам, і потенційному наступнику Путіна, якщо задумають грати в транзит.

Путін за допомогою ручного людожера підтискає генералітет і показує Заходу: можете мати справу зі мною, а можете - з ним і його кувалдою.

Хто такий Олексій Копитько

Радник міністра оборони, блогер, журналіст. Проживає у Харкові. Активно коментує в соцмережах події, що відбуваються в країні і світі. Працював координатором проєкту "Флот-2017". До цього обіймав посаду заступника голови правління Українського центру розвитку музейної справи.

Тому Пригожин дозволяє собі все, що він дозволяє. Тому він відправився з номером "Шаайгу! Герасимов!" в агітаційний тур країною, а не в катівні ФСБ за "дискредитацію армії". Бо ФСБ якраз такі проєкти і патронує.

Нюанс в тому, що подібні сюжети в історії дуже часто закінчувалися погано. На тлі невдач народ може надмірно повірити в пана Пригожина, що дестабілізує владу. А пан Пригожин може надмірно повірити в себе і не погодитися з роллю "відволікаючого маневру". Бо народна любов п'янить. Випущений на арену людожер в якийсь момент може забути, що він ручний.

У такій ситуації єдиний вихід для Кремля - прикінчити пана Пригожина, коли він занадто політично надується. Але пан Пригожин напевно готовий до такого повороту.

У вересні в Росії вибори. Якщо влітку на фронті відбудеться те, що має відбутися, місцями можуть бути дивовижні результати.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти