Ядерний удар по Україні: ризик є, але це малоймовірно

30 квітня 2023, 19:52
693
У Росії зрозуміли, що застосування ядерної зброї призведе до надання Україні далекобійного озброєння.
Володимир Путін, ядерна зброя
У РФ, ймовірно, проводили моделювання ситуації в разі застосування ЯО / сайт Кремля , ua.depositphotos.com

Ризик застосування Росією ядерної зброї існує. Треба наголосити, що мова йде про тактичну ядерну зброю – невеликий боєприпас з обмеженим радіусом дії, який може бути використаний на полі бою проти наших військ.

Насправді росіяни вже проводили моделювання, щоб зрозуміти наслідки потенційного застосування ядерної зброї. Всі сценарії, які вони опрацювали, продемонстрували, що її використання погіршить для них ситуацію. Ми бачимо, що розмови про можливе застосування ядерної зброї, які в них бувають час від часу, наразі припинилися.

відео дня

У Росії зрозуміли, що застосування ядерної зброї призведе до надання Україні далекобійного озброєння, яким ми зможемо наносити удари по її території, а Штати попередили Москву – у разі використання ядерної зброї будь-якого типу, вони відреагують своїм втручанням. Ні, до України не приїдуть американські війська, але у США вже моделювали сценарій, який передбачає знищення американцями неядерною зброєю Чорноморського флоту РФ в Криму у відповідь на застосування ядерної зброї Росії проти України.

Штати мають можливість відповісти Росії на подібні дії. Наскільки я знаю, Китай теж попередив Росію про те, що у випадку застосування ядерної зброї Пекін не матиме підстав стояти на боці РФ. Тому використання ядерної зброї є дуже малоймовірним варіантом розвитку подій.

Віктор Андрусів, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти