Як корисні ідіоти допомагають Путіну в Україні

6 грудня 2022, 19:18
Дуже неприємно, коли Путіну допомагають в Україні. Допомагають реалізовувати його антилюдську стратегію.
Як корисні ідіоти допомагають Путіну в Україні
Корисні ідіоти допомагають Путіну в Україні, вважає Фурса / kremlin.ru

Росія знову ударила по нашій енергетичній інфраструктурі. І знову мета була не в трансформаторах, мета була в наших головах.

Мета – посіяти паніку, зневіру, втому і змусити суспільство тиснути на владу для того, щоб досягти перемир’я на вигідних Росії умовах.

Цього разу ППО спрацювала краще, цього разу кілька літаків взагалі не злетіло з супер пупер аеродромів, а енергетики були більш готові і вже навчені попередніми ударами. Тому шкоди було задано менше. Але завдано. І життя стало менш комфортним по всій Україні. Відкриваючи для Росії нову спробу залізти нам у голову.

відео дня

Це не працює. Але вони намагаються. І частина цих намагань заключається у тому, щоб у ваших домових чатиках, у ваших таксі, на базарах і школах люди почали говорити про те, що "все не так однозначно", "електрики хватає", "то все бариги від влади заробляють і експортують електроенергію", "Захід знову нас кинув і дав лише 40 генераторів". Мета – підірвати єдність України у протистоянні російській агресії. Мета – посіяти недовіру всередині України і в коаліції з союзниками.

І це іноді працює. І дуже шкода, що є багато корисних ідіотів, які повторюють закладені Путіним наративи. Але іноді їх повторяють люди, яких важко назвати ідіотами. Які точно "в темі", а колись були і "в долі". І от уже в телевізорі Юлія Володимирівна Тимошенко починає розповсюджувати російські наративи і каже, що ми експортуємо електроенергію в Угорщину. Сама. Особисто. Розповідає російську пропаганду. Вже не через своїх депутатів. А особисто.

І тут є два моменти. По-перше – це брехня. Ми не експортуємо електроенергію в Угорщину. Експорт електроенергії був влітку, коли у нас не було дефіциту і коли росіяни ще не били по нашій енергетичній інфраструктурі. І це було логічно і розумно. Бо це приносило країні гроші. І експорт був зупинений, коли росіяни почали кидати ракети на нашу енергосистему наче скажені. І варто розуміти, що не можна було генерувати електроенергію "впрок", на майбутнє, зберігаючи її в чемоданах. Принаймні, поки Маск не побудує у нас свій супер чарджер.

Чи є перетоки з української системи в європейську? Так. І це нас дуже сильно рятує. На щастя, на початку війни ми змогли синхронізувати свою систему з європейською. А в єдиній синхронній системі звісно будуть перетоки. Але те, що виходить з нашої системи в європейську в Угорщину, потім, синхронно, повертається, наприклад, на півдні, з Румунії через Молдову. І це дуже допомагає, бо це збільшує логістичні можливості системи, яку і намагається зруйнувати Путін. Але важливо розуміти – ніхто не продає за гроші українську електроенергію. Це просто перетоки в єдиній синхронізованій системі. Які нам дуже допомагають проходити цю зиму.

По-друге, людина, яка це каже, знає, що це брехня. Бо хто ж як не Юлія Володимирівна розбирається в енергетичній системі України. Як каже один її приятель – "я там викладав, де ви навчалися". І людина свідомо підтримує російські наративи. Чи тому, що "все пропало", вона бачить рейтинги і хапається за соломинку зради, намагаючись осідлати улюблене зубожіння і повернутися до старих добрих часів. Чи тому що… От друге взагалі першим приходить в голову, але то краще вже було б перше….

У будь-якому разі, дуже неприємно, коли Путіну допомагають в Україні. Допомагають реалізовувати його антилюдську стратегію. І роблять це люди, які завжди кричать, що вони патріоти. І таке не можна забувати.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти