Як виглядає російська перемога - вже не знає ніхто, навіть Путін

27 лютого 2023, 19:20
Якщо в Україні ми всі віримо в наше світле майбутнє, то в Росії навіть не зрозуміло, як виглядає це майбутнє.
Як виглядає російська перемога - вже не знає ніхто, навіть Путін
Андрусів каже, що навіть Путін уже не знає, як виглядає російська перемога / Скриншот YouTube

Я не прихильник теорій Гумільова про розвиток етносів, але от в рф прям обожнюють його підходи. Тож я вирішив подивитись, що каже нам його теорія про нас і про росіян у цій війні.

В основі його теорії стоїть поняття пасіонарності - певної енергії, яка породжує жертовність заради вищих цілей. Пасіонарність виникає в результаті певного "поштовху", яким як правило служить перемога у певній війні. Після цього наступає інкубаційний період, коли успіхи кодуються в національні міфи, а за цим починається підйом - різкий ріст пасіонарності в етносу.

Потім відбувається перегрів, коли могутність етносу дуже розширяється, тоді наступає "надлом" - падіння пасіонарності, внутрішні конфлікти.

відео дня

Після цього йде інерційна фаза, яка передбачає стабільність пасіонарності, тоді меморіальна - етнос зосереджується на збереженні пам’яті про себе, і гомеостаз - фактично розчинення і самоусуненні етносу.

Якщо дотримуватись цієї його теорії, то через війну з росіянами - ми отримали колосальний поштовх пасіонарності. Енергія жертовності зараз у нашому етносі просто зашкалює.

Це виражається у всьому. Від воїнів, які тримають кожний квадратний метр землі ціною життя, бізнесмена, який шукає останню копійку, щоб підтримати фронт, і до нашої естради, яка повністю зафарбувалась в синьо-жовтий, волонтерить і максимально підтримує дух народу.

Рекомендуємо:

Тоді як у росіян відбувається надлом. Пасіонарність впала тотально. Всі ці ідеології, які поширював путін, всі ці слави радянському союзу і перемозі в Другій світовій - не дають більше нічого. Жодних переможних настроїв у суспільстві. Практично немає добровольців будувати "велику расію", олігархи і бізнес живуть в страху, що їх розкуркулять. Креативний клас втікає до інших країн. Естрада розсипалась і продукує убогий продукт на підтримку влади.

Якщо в Україні ми всі віримо в наше світле майбутнє, то в росії навіть не зрозуміло, як виглядає це майбутнє. Ілюзій повного захоплення нашої країни не мають навіть найбільш відбиті путіністи. Жити під Китаєм якось теж не дуже радісно. Тому як виглядає російська перемога - вже не знає ніхто, думаю і путін теж.

Тому, якщо вірити Гумільову, а росіяни дуже йому вірять - то сучасна війна вирішує майбутнє наших етносів на сотні років вперед. І українці будуть рости і розвиватись, а росіяни стагнувати і розсипатись.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти