Явна поразка Москви: чому росіяни ще можуть самі спалити Кремль

28 березня 2022, 12:13
У ворога стало менше маневру, але він вже не допустить багатьох помилок, стане менше бездумного нахрапу.
війна, українські військові
Якісних орків у Росії стає менше, тому РФ робитиме менше помилок / Reuters

Сюжетні лінії, які визначать хід подій.

1. Відносини із Заходом. Наші переговірники продовжують роботу, яку ведуть вже давно: спонукати ключові країни і блоки до дії не постфактум, а на упередження. Росія Всі ці роки кошмарила переважаючий за всіма параметрами Захід за рахунок швидкої проекції сили. Зараз ми не поступаємося в швидкості, часто-випереджаємо. Партнери-ні.

У короткостроковій перспективі платить Україна. Кров'ю, руйнуваннями, забрудненням нашої землі. Мова не тільки про те, щоб випросити ще трошки заліза. А про зміну підходу: діяти швидко і на випередження.

відео дня

Поки все дуже непросто і значно повільніше, ніж хотілося б. Також переговірники борються не тільки за майбутнє, а й за порятунок наших громадян прямо зараз. Якщо вдасться перевести допомогу з режиму "наздоганяти "в режим" попереджати", Росія закінчить сіпатися значно раніше.

2. Оборона. Це вже не бій армій і політичних еліт. Це битва волі народів і ресурсів держав. Якщо грубо і без ілюзій: все залежить від того, що швидше закінчиться – здатні йти в бій орки у Росії або засоби поразки у нас.

Якісних орків у Росії стає менше, але біомаси ще повно. Як і заліза. Ми втрачаємо літаки. І, на відміну від танків, їх не захоплюємо. Тому Авіація-прохання / пропозиція продати №1. Боєздатних танків (які відразу готові стати в оборону, без ремонту) все одно надходить менше, ніж вибуває. Ми втрачаємо артилерію і витрачаємо боєприпаси. Росія знищує наші засоби ППО. Ми несемо втрати особового складу, хоч і в рази менші, ніж окупанти.

читайте такожРосія неминуче програє війну і втратить частину власної територіїЗапас нашої міцності зменшується (будь-яка інша країна в світі, за винятком 2-3, вже померла б або здалася). Час-один з ключових ресурсів.

Робиться просто титанічна робота, щоб налаштувати випереджаюче поповнення цього запасу. Перевозяться і розгортаються виробництва. Вишукується і купується все, що може швидко поповнити ресурс. Йде активна робота з партнерами. Зараз основний фактор нашого успіху-воля. У всіх її проявах. Близьке до тотального єдність суспільства (за винятком окремих девіантів) і стійкість сил оборони. Населення не панікує, армія б'ється.

Нас можуть здолати тільки в тому випадку, якщо ми критично ослабнемо від втрати крові. Там, де наша воля проти їх волі при порівнянних ресурсах-ми передавлюємо, це видно. Збереження єдності-це зараз буквально питання нашого виживання. Ворог ламається об нашу волю, сповільнюється. Це дає нам час.

3. Оборона (бойові дії). Захисники Маріуполя виграли час усім. Всій країні. Захисники Чернігова, сили оборони на Сумщині не дозволили вдарити в серце – Київ.

Захисники Харкова знищили можливість якоїсь подібності символічного успіху для Росії (не забувайте, саме Харків розглядався як столиця окупованих територій; до кордону – 30-40 км; у орків найкоротше плече поповнення ресурсів, їх полчища; те, що місто вистояло – це фантастична перемога).

Ворог підтискає розтягнуті комунікації, обкопується, подекуди відходить, як раніше відходили ми. Тому зараз все частіше ми будемо чути про наші контратаки і звільнення населених пунктів. Це ще не перелом. Ворог стискає пружину і переносить сили на Донбас, продовжуючи сковувати наші ресурси і тероризувати мирних жителів.

Ключове-хто і як зреагує на погані новини. Точно будуть погані новини для нас. При цьому ми кожен день створюємо наростаючий потік поганих новин для Росії. Наприклад, сьогодні Міноборони РФ просто верещало, що ніякої мобілізації у них не буде, а масовий обдзвін громадян – це провокація українських спецслужб. Вони відчувають, що можуть зламатися. Тому не можна зламатися нам.

Якщо наводити аналогії, ситуація виглядає приблизно так.

читайте такожКоли закінчиться війна в Україні-три сценарії: оптимістичний, реалістичний і песимістичнийРосія " грала на своєму полі". Очікувалося, що вона розірве нас на класі, принизить і відсвяткує черговий тріумф, з яким всі будуть змушені змиритися. За фактом зараз дуже кривава нічия. Глядачі в шоці. Букмекери в жаху. Ми забили голи на чужому полі і "видалили" найсильніших гравців противника. Ціною чималих втрат з нашого боку.

Для Росії - це явна поразка. Для нас - це дуже гідний результат, в який мало хто вірив. Але на хвилі ентузіазму суспільство не сприймає його як перемогу. Перемогою тепер буде вважатися щось між звільненням Криму і спаленням Кремля. Це небезпечно. Тому що у ворога стало менше маневру, але він вже не допустить багатьох помилок, стане менше бездумного нахрапу.

Дуже важливо не втратити концентрацію. Тоді дійсно є шанс, що вони зламаються, відповзуть і самі спалять свій Кремль.

Для оптимізму у нас є підстави. Для ейфорії - ні. Для паніки - теж немає. Надія не тільки не вмирає, а досить бадьоро себе почуває.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти