Є-бабусі проти патріотичного Кличка

9 лютого 2022, 17:00
З'їзд "Удару" показав, що Кличка вже розглядають як альтернативний центр на президентських виборах.
Віталій Кличко
Віталій Кличко провів з'їзд Удару / УНІАН

Віталій Кличко грамотно сів на патріотичну тематику, якої уникає Зеленський. Поки президент заспокоює громадськість і готується зробити ставку на Є-бабусь на майбутніх дострокових парламентських виборах, Кличко підтягнув брата і кинувся підгортати патріотично налаштований сегмент. Мер Києва закликав вступати до лав територіальної оборони Києва, махає автоматом і каже, що буде відбивати Київ до останнього патрона. Він також почав піднімати тему цивільної оборони, яка відсутня в Україні від слова взагалі. Коротше, Кличко, схоже, вибрав генеральний напрямок своєї виборчої кампанії.

Він помітно активізувався, і використовуючи контекст напруженості між Україною і Росією, почав підгортати західні ЗМІ, які сьогодні готові на будь-який злочин, заради 300% зростання трафіку. Кличко це розігрує, зайнявши унікальну роль спікера, якого знає весь світ і який англійською та німецькою здатний пояснити краще, ніж російською та українською.

читайте такожКличко заявив про хворобу: мер Києва вдруге підхопив COVID-19Минулого тижня Кличко провів вдалий маневр з перезапуском рад у Києві, призначивши вибори в них на осінь. Тим самим убезпечив себе на випадок, якщо зелені приймуть закон Про столицю. По суті, "дурний" і неповороткий Кличко, зумів за рік чотири рази "зробити" Банкову, яка намагалася відбити у нього Київ. Всі атаки провалилися, а Кличко почав загальнонаціональну гру.

відео дня

Тому не дивно, що на партійний з'їзд "Удару" прибігли представники інших партій, включаючи Петра Порошенка, Юрія Луценка, Кіру Рудик та інші збиті і не збиті льотчики. Всі думають про перспективи в контексті того, що вибори парламентські і президентські можуть початися в будь-який момент.

читайте також"Безпрецедентна загроза": Кличко розповів, як Київ готується до нападу РФЗ'їзд "Удару" показав, що Кличка вже розглядають як альтернативний центр на президентських виборах. Думаю, що Петро Олексійович марить про новий Віденський консенсус, але де вже не буде Фірташа, а він буде в якості прем'єра при президентові Кличку. Кличку ж потрібно, щоб на нього дивилися, як на найбільш потужну альтернативу Зеленському.

Коротше кажучи, виборча кампанія вже стартувала. Зеленський робить ставку на електронні вибори, бажаючи через смартфон затягнути молодь до віртуальних урн і включити бабусь, яким роздадуть смартфони. Хоча для мене ефективність цього кроку поки не очевидна. А якщо Зеленський наробить помилок з Мінськом-2, то електронні маневри взагалі деактуалізуються. Кличко ж не робить ризикованих маневрів і повільно йде шляхом формування альянсів з регіональною та національною елітою і осідланню патріотичної тематики. Навесні вже буде видно, як це відіб'ється на рейтингах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти