За красивими розмовами нам готують пастку

16 серпня 2023, 19:10
Німеччина змогла стати членом НАТО тільки після смерті Сталіна у 1955 році, коли СРСР готовий був домовлятися з Заходом.
НАТО, Йенс Столтенберг
НАТО / Колаж Главред, фото УНІАН

Чого так всі здивувалися заявами чиновника НАТО щодо "членства в НАТО в обмін на території"? Цю тему почали качати пів року тому Кісінджер та Фукуяма, розповідаючи казки, що це можливо. У якості "прикладу" просували приклад Німеччини, яка начебто увійшла в НАТО "розділеною". Це відверта брехня, перекручування фактів та історичного контексту.

1. Німеччину розділили за підсумками Другої Світової Війни, оскільки вирішили, що дві світові війни, які розв'язала ця країна щось багато. Україна є об'єктом агресії, а не винуватцем.

2. Німеччина змогла стати членом НАТО тільки після смерті Сталіна у 1955 році, коли СРСР готовий був домовлятися з Заходом. Зараз такого немає.

відео дня

3. Вступ Німеччини в НАТО СРСР обміняв на нейтралітет Австрії, що різко послаблювало НАТО апріорі через неможливість перекидання військ з Північної Європи до Південної через нейтралітет у тому числі Швейцарії.

4. Гарантом безпеки Німеччини є контингет військ США, який досі там.

Чому я вважаю це розводкою? Тому що це неможливо реалізувати на практиці, якби нам хто не розповідав.

Якщо суто теоретично припустити такий варіант, то Україна буде змушена відмовитись від свої територій на рівні міжнародних документів. Не знаю політиків в нашій країні, які би це просували.

Якщо навіть, суто теоретично, цього вдасться уникнути, ми не уникнено деморкації кордону вже на нашій території. А для цього перемовини треба вести з ....Росією. Яка ніколи цього не дозволить. "Вступ до НАТО" на цьому закінчиться.

Тобто за красивими розмовами нам готують пастку.

Хто такий Тарас Загородній

Тарас Загородній - політтехнолог і експерт. Понад двадцять років займається політичним консалтингом, брав участь у виборчих кампаніях в якості політтехнолога, веде блоги в українських ЗМІ. Також його запрошують на політичні ток-шоу в якості експерта.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти