За крок до фізичної ліквідації, або Що означає визнання Путіна воєнним злочинцем

16 березня 2022, 14:03оновлено 30 березня 2022, 16:53
Якщо когось визнано міжнародним воєнним злочинцем, з такою істотою не домовляються – її знищують.
США важливо, щоб Україна повністю й безумовно перемогла Росію
Путін офіційно прирівняний до Гітлера / Фото Reuters

Уперше після Гітлера... Американський Сенат одноголосно ухвалив резолюцію про визнання Путіна воєнним злочинцем. Республіканці й демократи були єдині в цьому рішенні. Ще раз – Путін офіційно прирівняний до Гітлера парламентом наймогутнішої держави світу, яка вміє й може добитися врахування своїх позицій!

За цим стоїть абсолютна ізоляція та пошук способів стимулювати фізичну ліквідацію злочинця. Більш ніж чіткий сигнал, що будь-яка співпраця з такою особою та пов'язаними з нею суб'єктами тягне за собою жорстке реагування. Навіть ті економічні контакти, які зберігаються з РФ, стають для учасників небезпечними.

Можна припустити, що і ЄС поспішить якомога швидше попрощатися з ра**истськими енергоносіями. І, скорше за все, Пуйло їм у цьому допоможе контрсанкціями.

відео дня

читайте такожЧому на Росію чекає розпад і бійня, як у 1917-ому

Переговори зі злочинцем стають актом сумнівної дії. Це сигнал до всіх самозваних посередників, а також і для Зеленського. Бо з Гітлером після розв'язання Другої світової переговорів уже не вів ніхто, крім Сталіна. Якщо істоту визнано міжнародним воєнним злочинцем, з нею не домовляються – її знищують.

За цим стоїть очікування кардинально іншого рівня воєнної допомоги. До 13,6 млрд доларів загальної допомоги Байден додав ще мільярд суто військової. Якби ж вони ще так фатально не боялися московських ракет...

А ще таке оголошення означає, що для США важливо, щоб Україна повністю й безумовно перемогла Росію. Тепер це справа принципу, і зворотного шляху нема.

читайте такожПомста Путіна українцям і керовані вбивства: хто зупинить божевільного "царя"

Також Сенат у доволі ультимативній формі вимагає від Міжнародного суду ООН почати ґрунтовне розслідування за фактом воєнних злочинів та злочинів проти людяності з боку Московії. Це вказує на розкручування процесу не тільки проти персонально Путіна та його верхівки (цим займається Міжнародний кримінальний суд), а проти рашизму взагалі, як явища. Це свідчить, що американські еліти нарешті дозріли до розуміння, що саме існування цієї імперії несе загрозу світу.

Дуже хочеться вірити, що точка неповернення вже пройдена. І голосування в Сенаті низки близьких до президента сенаторів свідчить про те, що рішення узгоджене з Байденом.

Ще раз: це вперше після Гітлера пішла така заруба.

Тарас Чорновіл, політичний аналітик

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти