Навіщо Байден говорить про можливість зустрічі в бункерним дідом

26 грудня 2022, 09:14
Частина американського і європейського істеблішменту боїться розвалу Росії, як страшного сну.
Путін, Байден
Зустріч Путіна і Байдена: це можливо? / ua.depositphotos.com і УНІАН

Байден заявив про можливість переговорів з Путіним. Невже захід вже готовий вести переговори з поточним режимом в Кремлі?

Очевидно, що існує мова політики, яка передбачає можливість завжди залишати шлях для переговорного процесу. Білий Дім і більшість його речників вказують на те, що не бачать готовності Росії до таких переговорів, але ніколи не закривали для них можливості. Втім, вони висували певні умови для таких переговорів, які, зокрема, будуть відображені у "формулі миру" від Зеленського - деокупації України, покарання винних, репарації та низки інших моментів, аби можна було б бодай почати якісь предметні переговори з Росією. Тобто інших варіантів для переговорів немає - лише деокупація. А в нашому розумінні - це принаймні звільнення територій станом на 1991 рік. Як на мене, це буде тільки початком переговорів, подальші триватимуть вже із пост-Росією, тобто тими державами, які утворяться на території теперішньої РФ після повалення режиму Путіна і стосуватимуться репарацій.

відео дня

Частина американського та європейського істеблішменту боїться розвалу, як страшного сну. Нещодавня стаття Кісінджера - це, фактично, публічний прояв цих страхів. Але така позиція на даний момент втрачає свою опору, оскільки усе більше американців переконуються у тому, що зберігати Росію в наявних кордонах означає відтягувати у часі завершення війни. Бо тоді ми отримаємо перемирʼя, і через років двадцять знову зіштовхнемося із новою фазою війни, але тоді ця війна вже може бути не на території України, а, наприклад, Польщі, Прибалтики, причому з іще більшою силою (можливо, навіть із застосуванням ядерної зброї) і США доведеться брати у ній участь. Тому, як на мене, на даний момент більше прихильників того, що Росія має припинити своє існування як державне утворення, стає усе більше. І сьогодні це є якщо не домінуючою, то однією з основних позицій, які присутні в американському істеблішменті.

Віталій Кулик, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти