Навіщо Путін наважився полетіти до шейхів

7 грудня 2023, 19:10
За обіцянками, піде неминуча брехня Росії і її маніпуляція зі статистикою стане нам у пригоді.
Путин в ОАЕ
Путін в ОАЄ / Колаж Главред, фото скріншот с відео kremlin.com

От і привідкрилася завіса того, а про що ж Путін говорив з саудитами і Еміратами.

Росія пообіцяла відкрити більше данних про виробництво, переробку і експорт нафти, пише Reuters.

А все це відбулося на фоні рекордного зростання доходів російського бюджету від нафти протягом серпня-жовтня (інформації за листопад ще нема).

відео дня

Простіше кажучи, на Близькому Сході не впевнені, що Росія чесно веде гру з ОПЕК+ по скороченню видобутку. Візит Путіна - це не переможний візит, а візит-пояснення. Судячи з усього, зустріч стала можливою лише після того, як Путін погодився на розкриття інформації.

З іншої сторони, цей візит - це візит-попередження. Араби, у властивій їм манері, пояснюють, що нас (арабів) не потрібно обманювати. А кортежі і ділянки під церкви - це антураж.

Як результат, сторони, судячи з усього домовилися про те, що одні покажуть всі данні, а інші зробили вигляд, що нічого не відбулося (хоча варто, як мінімум, звернути увагу на те, що Росія потіснила саудитів з першого місця по поставці нафти в Китай, наприклад).

Що нам із цього? Поки ніби нічого. Але в перспективі, зважаючи на бажання саудитів (хоч і зіпсоване нашою надто різкою позицією по Ізраїлю) стати посередниками в конфлікті з РФ ця історія може стати для нас дуже важливою. Адже, за обіцянками, піде неминуча брехня Росії і її маніпуляція зі статистикою стане нам у пригоді. Просто до цього треба готуватися і розуміти: брехня відкриється приблизно протягом наступних півроку. Тому близькосхідний вектор стає одним з найважливіших для нас. Головне бути готовим до великої гри. А не стояти осторонь.

Хто такий Вадим Денисенко?

Денисенко Вадим Ігорович (нар. 7 квітня 1974, Київ) - виконавчий директор Українського інституту майбутнього, журналіст, бізнесмен, народний депутат України VIII скликання. У 1997 закінчив Київський університет імені Т.Шевченка, спеціалізація "українська мова і література", в 1998 – закінчив факультет гуманітарних наук Києво-Могилянської академії.
Доктор історичних наук (дисертація про створення авторитарного режиму Віктора Януковича, співзасновник Еспресо TV, співавтор книжки про наріжні закони функціонування політики "Політики не брешуть"), пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти