Навіщо Путіну потрібні двійники?

19 липня 2023, 08:57
Путін перейнявся своєю безпекою - він почав боятися, що його можуть убити.
Навіщо Путіну потрібні двійники?
У Путіна, ймовірно, є двійники / колаж: Главред, скріншот : відео

Двійники у Путіна раніше були чисто технічні, тому що він ледачий бовдур. Про нього всі розповідають, що він людина, яка дуже не любить працювати. Так було, коли він служив у КДБ, працював у мерії та в Адміністрації президента. Так було і тоді, коли він став президентом, тобто начальником, який сам собі формує графік. Вже з Єльциним була формула – президент працює на дачі з документами, тобто лежить в дупель п'яний на дачі. Для Путіна та сама формула залишилася, але це означало, що Путін плаває в басейні, качається з якимись своїми друзями в спортивному залі і не хоче їхати в Кремль.

І все-таки він розумів, що треба з'являтися на людях. І у нього, думаю, вже тоді з'явилися технічні двійники, які просто з'являлися на заходах, які не пов'язані були з проголошенням якихось промов, де просто треба було на картинці позначити людину, схожу на Путіна. І там навіть не потрібно було дуже великої схожості, особливо коли потрібен був якийсь прохід, помахати ручкою натовпу, потиснути кілька рук, сісти в машину і вийти з неї. Тобто для цього було достатньо просто людини, грубо кажучи, злегка схожої на президента РФ. І для цього йому потрібні були двійники.

відео дня

Але потім ці технічні двійники змінили функцію і стали відволікати увагу від справжнього тіла президента. Тобто Путін перейнявся своєю безпекою – він став боятися, що його можуть убити. І тому на такі заходи, де було багато народу, якщо це було на свіжому повітрі, де могли сидіти якісь снайпери або йому могли хлюпнути кислотою в обличчя або ж вистрілити в упор (як це було з кількома американськими президентами), і був задіяний цей двійник.

З іншого боку, їх використовували, коли треба було робити те, що нам описав Гліб Каракулов, офіцер ФСО, який втік восени 2022 року. Він розповів, що коли, припустимо, Путін сидить в Бочаровому струмку (літня резиденція Володимира Путіна в Сочі, – Главред) і хоче сидіти там далі, то тоді він відправляє кортеж зі своїм двійником кудись до Москви. І якісь люди, навіть наближені, в аеропорту або літаку бачать, що якийсь Путін їде до Москви. А в цей час справжній Путін залишається знову бити байдики в Бочаровому струмку. Ось для цих цілей у Путіна були двійники досить давно і досить тривалий час.

Але в останні 2-3 роки ми помітили іншу тенденцію – люди, які претендують на інсайд з Кремля, стали говорити, що у Путіна насправді якісь проблеми зі здоров'ям. Вони наводили як докази те, що разом з ним або до нього їздить величезна кількість лікарів, в тому числі онколог або ендокринолог. Просто так возити їх за собою сенсу немає. Це терапевта можна возити завжди, тому що в принципі будь-який президент в світі, у якого є трошки грошей, завжди має якогось лікаря-терапевта, у якого є навички, припустимо, реаніматолога. Тобто який може просто, якщо трапляється якась криза, надати кваліфіковану допомогу прямо на місці з використанням тих технічних засобів, які теж завжди є у президента. Але ось такі спеціальності доводили, що дійсно у президента Путіна, можливо, є якісь проблеми зі здоров'ям. Також на це вказували і його фізичні зміни, тому що ми стали помічати, що один Путін став не схожий на іншого себе, припустимо, з різницею в 24 години. Припустимо, людина має худорляве обличчя, і раптом воно у неї розпухле, одутле, явно нездорового кольору.

Усе це породжувало чутки, і поступово народився ось цей міф про працюючого двійника, який навіть став за Путіна щось говорити. І, до речі, цей міф прилип до Путіна, і тепер йому від нього дуже важко відв'язатися.

Хто такий Сергій Жирнов

Сергій Олегович Жирнов - полковник запасу другого розряду, колишній розвідник-нелегал. Журналіст, економіст-міжнародник, громадський діяч, правозахисник, міжнародний консультант, пише cyclowiki.org.

У 1999-2001 роках прославився своєю безпрецедентною історією зі спробою в судовому порядку отримати на руки диплом про закінчення КІ КДБ СРСР. Служба зовнішньої розвідки Російської Федерації з 1997 року відмовляється видати колишньому розвіднику-нелегалу Жирнову його власний диплом про закінчення давно розшифрованого шпигунського вишу під приводом небезпеки розголошення державної таємниці. Неординарна судово-шпигунська історія отримала широкий публічний резонанс в Росії та за кордоном.

Сергій Жирнов, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти