Навіщо Росія влаштувала масовий обстріл України?

15 серпня 2023, 11:10
1494
Саме події в зоні БД зараз найбільше нервують росіян від того і конвульсії.
Ракетний удар по Україні
Ракетний удар по Україні / Колаж Главред, фото Нацполіція

Черговий ракетний удар по Україні. Луцьк, Львів, Сміла, Дніпро.

Були запущені і були збиті:

  • 4/0 - Х - 22
  • 4/0 - КРМ "Калібр"
  • 20/16 - Х - 101/555

Відмінні моменти - з 6 серпня перше застосування Х-101/555, для чого були підняті 11 літаків Ту-95МС, хоча, по ідеї, вистачило б і 3.

відео дня

Застосування Х-101/555 показово не тільки задіяними носіями. Хронологія пусків ракет Х-101/555 за останні 2 місяці така: 26 червня, 26 липня, 6 серпня, 15 серпня.

При цьому, при кожному з цих пусків застосовується кількість ракет відповідне даними про їх виробництво до 2 ракет на добу.

Один раз - це випадковість. Два рази - це збіг. Три рази - це закономірність. Чотири рази... Можливо щодо Х-101/555 і справді настав той момент, коли, що виробляють, то і застосовують. Хоча, це не скасовує того факту, що трохи, але вони збільшили виробництво.

Так само, на себе звернуло увагу, що пуски з Чорного моря КРМБ "Калібр" здійснювалися з фрегата, ударний потенціал якого 8 ракет. Недовантажили або заощадили? І навіщо, якщо згідно з бойовим завданням достатньо було 4 ракет, ризикували фрегатом у відкритому морі, а не застосували ДЕПЛ?

У свою чергу, не можу не нагадати про те, що в останні рази, коли застосовувалися ДЕПЛ пр.636 "Варшав'янка" для ударів КРМБ "Калібр" то запускалося кілька разів поспіль 3 ракети, при наявності 4 ПУ.

Тобто, є дефект у ДЕПЛ і для виконання завдання на 4 КРМБ вона не підходить, або що?

В цілому, удари по тиловій зоні України, Луцьку і Львову, Смілі, а Дніпро складно назвати тиловим містом, але не мали будь-якого впливу на ситуацію в зоні бойових дій. Хоча, саме події в зоні БД зараз найбільше нервують росіян від того і конвульсії.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попів. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи"Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий Одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти