Навіщо росіянам депортація людей з Херсонщини

20 жовтня 2022, 06:04
40-60 тис. людей на Херсонщині за нинішніх обставин можна евакуювати лише примусово.
Навіщо росіянам депортація людей з Херсонщини
Росіяни готуються тікати з Херсону / Колаж Вгору, Reuters

Тільки і розмов про те, що росіяни готуються тікати з Херсону. Схоже, що це дійсно так, у всякому разі судячи по заявах і витоках з російських джерел. Але в цьому контексті зверну увагу на дві обставини.

По-перше, якщо втеча росіян з Херсону все ж таки відбудеться, то кремлю треба буде це якось компенсувати, щоб хоча б частково нейтралізувати нову хвилю шаленої критики ультра-патріотів на адресу російського військового командування і російської влади в цілому. Як це було після поразок росіян на Харківщині і після "інциденту" на Кримському мості, має бути якась "ответка", або у політичному, або /чи і також у воєнному вигляді.

відео дня

По-друге, навіщо російські гауляйтери на Херсонщині почали хором розповідати про масову евакуацію цивільного населення регіону з правого берегу Дніпра на лівий? В чому сенс таких публічних заяв? Можна ж було б і не казати про це, щоб не нариватися на критику з боку російської партії війни, і взагалі не провокувати тему здачі Херсону. Але ні, вони про це спеціально говорять. Називають величезні цифри – 40-60 тис.

Таку кількість людей на Херсонщині за нинішніх обставин можна евакуювати лише примусово. Найбільш ймовірне пояснення – таким чином готується створення живого щита, під прикриттям якого буде здійснюватися евакуація російських військ, або, навпаки, перекидання в район Херсону додаткових військових підрозділів рф, зброї і боєприпасів.

Також є ймовірною організація провокацій із загибеллю цивільних осіб, у чому будуть звинувачувати Україну. Тому варто вже зараз звертатись до міжнародних організацій з приводу злочинних дій російської влади щодо примусового вивезення до рф населення Херсонщини. До речі, примусове масове переселення конкретних етнічних груп - це одна з ознак геноциду.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти