Навіщо Трамп бере приклад із Януковича

5 червня 2024, 19:10
469
Уперше в історії президентських виборів у США американські виборці тут вторинні.
Навіщо Трамп бере приклад із Януковича
Вибори Трампа / Колаж: Главред, скріншот із відео

Республіканська партія, яка перебуває під контролем трампівської платформи МАГА, офіційно заявила, що, незважаючи на рішення американського суду, висуває і підтримує Трампа кандидатом у президенти США. Путін глибоко задоволений, як і у випадку з Януковичем. Йому здається, що йому знову пощастило з Америкою, як тоді з Україною. Більшої дискредитації країни, ніж боротьба кримінально караного кандидата в президенти за владу в демократичній країні, важко вигадати, бо "це працює", як із нещасною Україною (Янукович), так і з зарозумілою і самовпевненою Америкою, яка думала, що вона незалежна від Кремля чи Пекіна.

Але, що спільного між американським мільйонером, брутальним плейбоєм Трампом, другом російської мафії і донецьким рецидивістом, слугою Ахметова і другом ФСБ Януковичем. Обох суди визнали кримінальниками. Але Янукович був рецидивістом - три ходки до в'язниці за рішенням суду і легко домігся політичного успіху та прихильності українських виборців, а Трамп уперше отримав рішення американського суду і кримінальний статус у середині виборчої кампанії. Чи допоможе імідж кримінальника Трампу стати президентом, як Януковичу, чи ні?

Слово за Росією та Китаєм.

відео дня

Вперше в історії президентських виборів у США американські виборці тут вторинні. Але, є ще "глибинна держава", яка дотримується не тільки своїх корпоративних інтересів і цінностей, а й національних інтересів безпеки США.

Їй теж доведеться обирати і вирішувати проблему стійкості, стабільності американської держави і політичної системи.

Хто такий Віктор Небоженко

Віктор Сергійович Небоженко (нар. 14 лютого 1953, Жмеринка) — український політолог, соціолог. Директор соціологічної служби "Український барометр". Кандидат філософських наук, пише Вікіпедія.

Працював в Інституті філософії Академії наук України, Інституті соціології Академії наук України.

У 1994-му брав участь в першій президентській кампанії екс-прем'єр-міністра України Леоніда Кучми.

З 2003-го — керівник соціологічної служби Національного інституту стратегічних досліджень при Президенті України, директор Соціологічної служби "Український барометр".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти