Загнаний у кут щур, або Шість сценаріїв, за якими далі може діяти Путін

2 березня 2022, 12:08оновлено 30 березня 2022, 16:37
Якщо Путін продовжить бомбардування Києва, українська столиця стане для нього і окупантів Сталінградом.
 Путін загнав себе в кут, і що б він не зробив, його і Росію чекає провал
Після цугцванга, в який Путін загнав себе і Росію, на нього чекає тільки шах і мат / Reuters

Путін загнав себе у цугцванг. Це таке положення в шахах, коли будь-який наступний хід робить становище гравця тільки гіршим.

Путін розраховував за три дні оточити Київ, взяти його штурмом або змором, примусити владу до ганебної капітуляції.

Провал стався в усіх напрямках.

відео дня

Президент Володимир Зеленський повинен був із тремтячими колінами здатися. Українська армія – побригадно і побатальйонно складати зброю, викидаючи білий прапор. Захід, трясучись від страху, остерігаючись відключення газу посеред зими – сидіти мовчати, попискувати в ганчірочку. Український народ в страху і покірності повинен був мовчазно схилити голову перед кастою нових панів.

Але вийшло точно навпаки.

На 7 день підлої війни, завдання по оточенню Києва не виконано і на 30%. Стратегічна ініціатива і раптовість втрачені повністю.

Президент Зеленський замість втрати керованості, міцно тримає кермо влади і за тиждень домігся вступу до Європейського Союзу. Ми ж усі розуміємо, що після вчорашнього голосування Європарламенту 98% голосів залишилися тільки формальності.

читайте такожЧому РФ може прощатися з Сибіром, а шопінг у росіян буде тільки на ринку в Ухані

Українські герої під захоплені оплески всього світу показали небачену стійкість і особистий героїзм, воюючи не числом, а вмінням, успішно перемелюючи ворога, який має, поки ще має переваги за живою силою, технікою і в повітрі.

Захід став єдиним, як ніколи. За тиждень він повністю реабілітувався за 8 років ганебної колаборації з РФ після захоплення Криму і ввів безпрецедентні санкції, які не наважувався вводити навіть проти Ірану та Північної Кореї.

Росіянам тепер нема куди літати, ні з ким торгувати, ні з ким змагатися в спорті. Економіка лежить у руїнах.

Про український народ скажу коротко: український народ перемогти не можна!

читайте такожАгонія збанкрутілого фраєр-фюрера: чому безглуздо рятувати Росію

Що буде далі?

Так, у Путіна ще є сотні тисяч, а, може, і мільйони тонн снарядів, бомб і ракет. Плюс 5000 ядерних боєголовок на додачу.

Так, він може вдарити по нас ще сотнями "Калібрів", "Іскандерів" і позбавити нас зв'язку, води, електрики, не кажучи вже про те, щоб позбавити життя десятки тисяч українців.

Але що це йому дасть? Нічого!

Україна не здасться! Вона вже перетворилася на палаючий Афганістан для окупантів. Тільки в Афганістані СРСР за 10 років втратив 13 500 життів солдатів. А Путін в Україні за неповний тиждень – мінімум 6 000.

Йде справжня Народна, Партизанська війна.

Лукашенко, побачивши повний провал Путіна в Україні, на межі істерики і намагається "зістрибнути" із зобов'язань наступати на Волинську, Житомирську та Рівненську області.

читайте такожОсобистий ендшпіль Путіна, або Чому Росія програє

Захід не зніме санкції доти, доки не буде повністю відновлена територіальна цілісність України з Донбасом і Кримом включно.

Намагаюся спрогнозувати подальші вчинки Путіна.

Це важко, коли мова йде про самозакоханого психопата з ядерною кнопкою, що перейшов всі можливі червоні лінії. Тим не менш, я бачу наступні сценарії для Путіна.

1. Продовжити оточення Києва і наступ по всьому південному сходу і центру України. Продовжити бомбардування і ракетні удари. На населення тимчасово окупованих територій при цьому чекає голод і страшні позбавлення.

Київ стане для Путіна і окупантів Сталінградом.

Реакція українського народу буде очевидною – тотальне знищення окупантів і вдень, і вночі. Окупувати і тримати під контролем величезну густонаселену територію Путіну не під силу. Зруйновані мости, дороги, протяжні лінії комунікацій будуть постійно під ударом наших партизанів.

2. Припинити бойові дії і, відстрілюючись, відводити свою армію окупантів назад. Потім заявити своєму народу, що операція з демілітаризації вдалася, забезпечивши це численними відео ударів по нашим військовим об'єктам. Окопатися на раніше окупованій території Донбасу, навідріз відмовитися повертати вкрадений Крим, побудувати у себе економіку північнокорейського зразка, загнавши мільйони росіян в небачені досі голод і злидні. Але утримати чіпкими рученятами владу.

читайте такожПровалений план Бункерного Діда: які виходи є у Путіна з війни в Україні

3. Піти, передавши владу наступнику, який добровільно відмовиться від Криму і Донбасу, погодиться сплатити багатомільярдні репарації за зруйновану економіку і тисячі загиблих українців.

4. У Росії почнеться народне повстання, яке знесе режим Путіна і приведе нову еліту, яка в свою чергу поверне вкрадене і погодиться на сплату репарацій в обмін на мир і зняття санкцій.

5. Розпад Росії або перетворення на конфедерацію 89 окремих суб'єктів – кожен зі своєю армією, поліцією і юстицією.

При цьому сценарії на Росію чекає доля Югославії – війна всіх з усіма.

6. Почати ядерну війну, яка буде найгучнішим самогубством в історії – не тільки Путіна, а всього російського народу. Цей сценарій я вважаю вкрай малоймовірним.

Щур дуже хоче жити.

Який із цих сценаріїв обере Путін? Я не знаю і не буду гадати.

Оскільки після цугцванга, в який Путін загнав себе і Росію, на нього чекає тільки шах і мат.

Тому що ми знаємо, що наша справа правильна, і ми переможемо.

Слава Україні!

Антон Геращенко, співзасновник Українського інституту майбутнього

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти