Залужний піде у велику політику?

4 лютого 2024, 06:50
Із табору Порошенка доносяться повоєнні політичні схеми "Залужний – президент, Порошенко – прем’єр".
Залужний піде у велику політику?
Залужний у статті зробив два випади у бік влади / Колаж: Главред, фото: скріншот, zsu.gov.ua

Залужний стоїть перед завданням вибору моменту стартового позиціонуванням та "точки входу" у велику політику.

Вже зрозуміло, що він електорабельний, у більшій мірі через попадання у природній архетипний образ "батька", такого собі "кошового отамана", козака-характерника, який завжди має свою "окрему думку".

Ось із такою "окремої думки" у вигляді колонки на CNN і вирішив розпочати генерал свій рух у невідоме майбутнє, єдиною відомою змінною якою є його запрограмована відставка.

відео дня

В цій колонці помітні два чітких, хоч і завуальованих, випади проти чинної влади. Перший – докір за відсутність з боку "державних інституцій" (читай – політичного керівництва) непопулярних рішень для вирішення проблеми комплектації ЗСУ. Другий – констатація факту монополізації оборонно-промислового комплексу. Хід зроблено.

Є ризик, що Залужний приросте різноманітними блогерами-халтурщиками, політичним нафталіном, різними заробітчанами, горе-мейкерами комунікацій, які не проти із апетитом поживитись із електорального "золотого коритця".

Із табору Порошенка доносяться повоєнні політичні схеми "Залужний – президент, Порошенко – прем’єр", що для них стало б ідеальним трампліном з повернення. Дехто констатує, що Залужний зробить величезну помилку, якщо увійде у альянс із Порошенком. Прив’язка Залужного до Порошенка точно почне проектувати антирейтинг Петра Олексійовича на неофіта-політика.

Звісно, ви резонно спитаєте: "А хіба Залужний точно йде у політику?". А у нього є вибір? Стати викладачем у військовому виші? Чи може послом до Великої Британії? Або секретарем РНБО? До речі, тут цікаво, як Данілов сприйняв чутки про можливу ротацію на його посаді. Не думаю, що він був у захваті.

Джерело

Хто такий Олег Постернак

Постернак Олег Олександрович (народився 19 вересня 1983 р., с. Залужжя, Теплицький район, Вінницька область) — політтехнолог, політичний консультант, член Асоціації професійних політичних консультантів України, кандидат історичних наук. Провів 16 виборчих кампаній в якості керівника кампанії кандидатів в народні депутати в мажоритарних округах, кандидатів на міські голови, кандидатів у депутати обласних та районних рад.
Автор блогів і публіцистичних матеріалів з виборчого права, політичних технологій, електоральної психології у багатьох українських виданнях.
Коментує політичну ситуацію на українських інформаційних телеканалах, пише Вікіпедія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти