Захід зрозумів: Росія здатна на будь-яку гидоту

9 грудня 2021, 08:01
До кінця 2021 року послідовними зусиллями Кремля Європа, Захід і решта прийшли, нарешті, до висновків, до яких слід було прийти ще в 2014 році, якщо не в 2008-му.
Росія, літаки, Кремль, агресія Росії
Росія - джерело прикрих неприємностей, але не загроза існуванню / Фото Reuters

Коли один співрозмовник пояснює іншому, що ігри з війною – це погана ідея, перевага здорового глузду і етичної позиції повністю на його боці, не кажучи вже про те, що Байден в цьому випадку виступав представником значної кількості держав і народів, стурбованих небезпечною поведінкою Росії, а Путін представляв лише самого себе.

читайте такожСША і ЄС домовилися вдарити по Росії в разі нападу на УкраїнуДо кінця 2021 року послідовними зусиллями Кремля Європа і Захід прийшли, нарешті, до висновків, до яких слід було прийти ще в 2014 році, якщо не в 2008-му: ця Росія здатна на будь-яку гидоту. Тим, хто вірив, що в двадцять першому столітті війна в Європі немислима, а те, що сталося в Україні – випадкове непорозуміння, довелося від цієї віри відмовитися. Повернення нібито назавжди відсунутої на маргінес військової повістки характеризує тих, хто її весь час повертає як злісних маргіналів, і вимагає до них відповідного ставлення: гидливого побоювання і спеціальних запобіжних заходів. Свого нинішнього переляку Путіну не пробачать.

При цьому, за зауваженням політичного філософа Івана Крастєва, Європа, а в її особі і великий Захід зараз не відчувають екзистенціальної небезпеки, що виходить від Росії, як відчувала її від Радянського Союзу в роки "холодної війни". Росія - джерело прикрих неприємностей, але не загроза існуванню. Навіть накопичена нею гора зброї і безперервна агресивна риторика не змушують бачити в ній кількість зла, якого вистачило б, щоб зупинити налагоджене життя цивілізації. Ніяких розмов на рівних більше не буде, оскільки ніяких рівних немає. Це і є головний підсумок нинішнього відеодзвінка Байдена з Путіним.

відео дня
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти