Захід впровадив дуже "лайтові" санкції проти Путіна

23 лютого 2022, 10:55
Санкції дозволяють Путіну обрати сценарій збереження обличчя, Захід показує йому, що він готовий на такий розмін, коли Путін просто визнає ЛНР і ДНР.
путина
Захід поки ввів" лайтові " санкції проти Росії / скріншот

Путін отримав перший транш санкцій. Санкції дуже лайтові. Вони б'ють скоріше по его російського президента і його камарильї, ніж по економіці Росії. І дозволяють показати всередині країни, що Росія сильна, Путін ще сильніший, і він робить те, що хоче, незважаючи на загрозу санкцій.

Санкції дозволяють Путіну обрати сценарій збереження обличчя, Захід показує йому, що він готовий на такий розмін, коли Путін просто визнає ЛНР і "ДНР" (террористическая организация. - ред.) і на цьому оголошує себе переможцем. Що в голові у Путіна ми не знаємо. І якщо він піде далі, то у Байдена на столі лежать справжні санкції, вже не лайтові. Це і санкції, які б'ють по фінансах. І санкції, щодо технологій. І, напевно, персональні санкції. Ключове - фінанси і технології.

читайте такожПутін знайшов "крайнього" - мертвого ЛенінаА поки маємо символічні санкції за символічний акт визнання.

відео дня

Британія впровадила санкції проти 5 російських банків. Але це невеликі банки, назва яких, мабуть, говорить щось тільки людям, що відмивають гроші в рамках схем ФСБ.

Європа заборонила їздити на шопінг та інші задоволення сотням російських упирів. У тому числі пропагандистів. Дрібниця, але приємно.

США впровадили санкції проти держборгу. Але ці санкції стосуються тільки внутрішніх паперів, ОФЗ, які перебувають в обігу з 1 березня 2022 року. Звичайно, це сигнал всім інвесторам, що й інші папери краще не чіпати, тому що може прийти і їхня черга, але поки у Росії немає проблем з фінансами і вони можуть витримати навіть повністю закриті зовнішні ринки. Хоча для російського корпоративного бізнесу вартість грошей тепер точно зросте. Також США впровадили санкції проти одного з держбанків, але це Зовнішекономбанк (не Сбербанк і не ВТБ) і його вплив на економіку мінімальний.

читайте такожШмигаль відповів на ультиматум ПутінаНімеччина заблокувала сертифікацію Північного потоку 2. Це добре для України, але в плані Росії б'є тільки по его Путіна і, судячи з усього, Медведєва, який раптово вийшов з анабіозу. Цього року такий теплий лютий, що Медведєв прокинувся вже зараз і встиг погрозити Європі цінами на газ по 2 тис доларів. Економічного ефекту на російську економіку це не має, тому що не заважає постачати газ в достатніх об'ємах, адже є вільні потужності, в тому числі української труби.

Тому Захід слідує абсолютно раціональній стратегії. Санкції - механізм стримування. Вони повинні лякати. Коли санкції введені, вони вже нікого ні від чого зупинити не можуть. Ти повинен розуміти ціну за майбутні дії і тоді тобі може вистачити розуму ці дії не робити. Чи допоможе абсолютно раціональна стратегія з Путіним - ми дізнаємося вже найближчими днями.

А що зараз? А зараз найболючіші санкції для Росії від визнання ОРДЛО - це необхідність утримувати всіх цих алкоголіків і терористів. Ось уже один з них озвучив цифру в приблизно 200 млрд доларів, які він хоче розпиляти в рамках відновлення Донбасу від результатів власної діяльність.

Це буде дуже дорого. Але Росія повинна заплатити цю ціну. Санкції є санкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти