Захід заганяє російську еліту в кут: які ризики це створює для України

7 квітня 2022, 18:05
У Заходу залишилося єдине обмеження - запровадити санкції проти Путіна.
Санкція
Санкції в Росії поки не торкнулися особисто Путіна / УНІАН

Вчора удар припав на найбільші банки РФ, Сбербанк і Альфа-банк. Під санкції потрапила вища знать - Медведєв, Мішустін, обидва столичних градоначальники. З новацій - тепер немає обмежень на родичів. Під роздачу потрапила сім'я Лаврова і дорослі діти Путіна ("ці жінки").

Новація серйозна. Фактично залишається останнє обмеження - сам Путін. Однак ситуація може стати абсолютно критичною. Тоді будуть видані ордери на арешт, що автоматично зробить вищу касту невиїзною нікуди. Хіба що в Абхазію або Південну Осетію.

До речі, все це дуже не гіпотетично. Буквально щойно США закликали Індонезію не запрошувати Путіна на саміт "двадцятки", Індонезія проігнорувала. Але чи проігнорують наступні організатори, якщо буде виписаний ордер на арешт Путіна? Та й сенс куди-небудь летіти під будь-які гарантії — сам факт того, що на виїзд будуть вимагатися гарантії безпеки, робить будь-яку поїздку неможливою.

відео дня

Строго кажучи, Захід, заганяючи російських нуворишів в кут, сприяє тому, що вони будуть гуртуватися. Однак проблема в тому, що вища каста Росії ніколи не була єдиною, всередині неї вкрай жорсткі протиріччя. Основою існування цієї касти був динамічний баланс, де функціонал президента якраз і полягав у підтримці цієї конструкції в рівновазі. Але ось як управляти натовпом озлоблених і наляканих — такого досвіду в сучасній Росії немає. Та й чи буде вона, це єдність?

У складних умовах зростають ризики. Загнаний в кут щур кидається на небезпеку, питання весь в тому, що щур вважатиме небезпекою? "Захід" абстрактний, далекий і занадто великий, щоб кинутися на нього. Зате є той, з чиєї вини все ось це відбувається.

читайте такожДля повного розгрому Путіну залишилося зробити всі помилки Гітлера на Курській дузіЯкщо раніше метою санкцій було ненав'язливо мотивувати вищу російську знати якось полюбовно вирішити делікатну проблему, то тепер її буквально без зупинки женуть по коридору в напрямку чогось вкрай неприємного. І часу залишається все менше. Мотиви змінюються. Хочете зберегти хоч щось? Хочете вижити? Ну так поспішайте, лічильник мотає у зворотний бік. І мотає швидко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти