Запроваджувати продаж ліків за рецептами в умовах війни - безглуздя

31 березня 2023, 18:50
Ті, хто хоче безконтрольно приймати ліки, і так це зробить. І це його особисті проблеми.
Запроваджувати продаж ліків за рецептами в умовах війни - безглуздя
Запроваджувати продаж ліків за рецептами в умовах війни - безглуздя, вважає Загородній / Facebook МОЗ

Українці через свій комплекс неповноцінності, який ще досі у нас присутній, досі думають, що у нас в країні "все неправильно", а ось у "мудрому ЄС" все правильно. Причому ігноруючи здоровий глузд. Яскравий приклад - ця історія з введенням продажів в аптеках ліків за рецептами.

Якщо бюрокартична система в ЄС думає, що там людям не можна довіряти й їм більше немає чим зайнятись, ніж витрачати гроші на ліки, які їм не виписували, то це проблеми ЄС.

Я ще розумію введення продажу за рецептами ліків, які містять наркотичні речовини та які можна використати в якості компонентів для виробництва синтетичних наркотиків.

відео дня

Але запроваджувати "як в ЄС" вважаю безглуздям. Ті, хто хоче безконтрольно приймати ліки, і так це зробить. І це його особисті проблеми. Але упевнений, що цей відсоток не такий великий. До речі, де дослідження, на якому ґрунтується таке твердження? Але проблеми створюють більшості людей, які підуть купувати ліки, які їм виписав лікар. При цьому лікарі не перевантажені зайвою писаниною. Як і аптеки також.

В наших умовах війни запроваджувати таке - просто злочин. До якого сімейного лікаря повинен йти солдат, який постійно переміщується? Або переселенці, яким до свого лікаря сотні кілометрів?

Все це закінчиться додатковими поборами, корупцією, зростанням цін на ліки та створенням тіньового ринку. Який, до речі, існує і в ЄС, і в США. Незважаючи на більший контроль. Тобто більше чинуш, які будуть проїдати наші податки.

Я, до речі сьогодні, поцікавився в одній з аптек, як тепер вони продаватимуть деякі ліки. Вони взагалі не знають.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти