Застій Росії: як Китай і США готові закопати сокиру війни

26 квітня 2022, 06:27
Україна, послаблюючи у важких боях Росію, робить свою роботу не тільки для Європи і США, але і для Китаю, які зацікавлені в її покірності.
Китай Росія
Китаю, як і США, вигідне ослаблення Росії / Reuters

В ході лютої, кровопролитної війни України з агресивною Росією всередині України визріває новий політичний, самоцінний суб'єкт - звільнений, сміливий, вільний і рішучий Українець, який вже знає, чого він хоче.

У міру зростання сили і впевненості цього Українця зростає суб'єктність самої України. Відповідно, у міру збільшення суб'єктності звільненої України, а значить і збільшенні міжнародної ролі і внутрішньо-економічних успіхів країни буде, об'єктивно, падати геополітична суб'єктність і духовно-ідеологічна міць путінської Росії. Це буде не розвал Росії, а її класичний занепад, застій, загнивання, яке так добре знайоме і звичне російській історії. І нам доведеться жити і розвиватися поруч із цим.

Таким чином, об'єктивно, Україна, послаблюючи у важких боях Росію, робить свою роботу або місію, не тільки для Європи і США, але і для Китаю, який, як і США, вкрай зацікавлений у перетворенні величезної Росії з агресивного суб'єкта світової політики на покірного, спокійного об'єкта колективного міжнародного "освоєння" природних ресурсів млявою Росії і пасивного російського населення.

відео дня

Путін за 20 років вже перетворив росіян на пасивне, залякане населення, яке прийме над собою будь-яке Начальство. Йому залишилося тільки програти битву з Україною і світовою спільнотою, і втомлена та дезорієнтована Росія прийме будь-які міжнародні правила і потрібну державну форму.

Ослаблена і зручна Росія - це єдина підстава для консенсусу США і Китаю. У всьому іншому Китай і США будуть люто конкурувати протягом 21 століття. Але без факту визнаної перемоги України над Росією цей консенсус неможливий.

Звичайно, великі держави зацікавлені в тому, щоб Україна витратила всі свої сили на боротьбу з Росією і погодилася на будь-яку роль, на будь-яке місце в світовому співтоваристві. Але все залежить від обставин боротьби великих держав і щастя впевненої в собі української політичної еліти або лідера нації. Так завжди було в історії і не тільки з нами.

читайте такожЗнекровлення Росії, або чому саме Україна виграє війнуТому, після війни, нам вкрай потрібні два важливі фактори в історії України - наявність реальної, відповідальної, підготовленої еліти або лідерства і вдалої геополітичної ситуації на момент визначення політичного майбутнього України в світі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти