Зеленський зробив те, на що ніколи не наважиться Путін: як український президент обскакав російського

29 березня 2022, 10:19оновлено 30 березня 2022, 17:03
Путін боїться невідомості більше, ніж чужої сили.
Путін так і не зумів пояснити світовій спільноті і Росії, навіщо почав криваву війну з Україною
Зеленському чудово вдалося розбити головну тезу російської пропаганди, що український президент – маріонетка, що нічого не знає і ні на що не впливає / Reuters

Багато хто сперечається, навіщо потрібно було це інтерв'ю президента журналістам країни-агресора. У ЗМІ також активно обговорюється велике інтерв'ю президента України Зеленського групі російських журналістів щодо найгостріших проблем російсько-української війни.

Скажемо одразу, Зеленський впорався з поставленим завданням, хоча виглядав сильно втомленим. Зате все було відверто, а головне – ні краплі акторства, позерства або порожнечі. Перед нами був зовсім інший президент Зеленський, ніби його підмінили. Війна зробила його дорослим і незалежним, надала йому сили.

В результаті це інтерв'ю мало свої незвичайні позитивні ефекти, на які не звертає уваги офіційна пропаганда Офісу президента.

відео дня

читайте такожРосія неминуче програє війну і втратить частину власної території

По-перше, президент Зеленський під час запеклих боїв, у розпал війни, не побоявся дати інтерв'ю журналістам країни-агресора – Росії. Це оригінально і сміливо. Можна не сумніватися, що на такий вчинок явно б не наважився б президент Росії Путін, який боїться невідомості ще більше, ніж чужої сили.

По-друге, Зеленському чудово вдалося розбити головну тезу російської пропаганди, що український президент – маріонетка, нічого не знає, не розуміє, не володіє ситуацією і ні на що не впливає. Зеленський показав, що це не так. Перед нами був впевнений собі і мужній президент України, який не залишив свій народ у важку хвилину і прекрасно розбирається у військово-політичній ситуації, аж до деталей. Я думаю, що все це було великою несподіванкою для російських журналістів. Він без жодних підказок добре відповідав на поставлені питання. Незважаючи на втому, він володів словом і випромінював впевненість у нашій перемозі, без будь-якої демагогії.

читайте такожКоли закінчиться війна в Україні-три сценарії: оптимістичний, реалістичний і песимістичний

В-третіх, під час цього інтерв'ю дуже важливо було порушити у частини російської аудиторії несвідоме порівняння двох президентів Зеленського і Путіна. У цій ситуації особистість президента Зеленського виглядала набагато привабливішою, справедливішою, ніж каламутний і цинічний образ російського президента Путіна, який так і не зумів пояснити світовій спільноті та свій країні, навіщо він почав криваву війну з миролюбною Україною.

Це порівняння двох лідерів країн, що борються, вкрай важливе для міжнародної спільноти. І Зеленський тут явно виграє. Ось чому російська цензура заборонила показ цього інтерв'ю в Росії.

читайте такожЧому війна в Україні може тривати до листопада

Тому, незважаючи на почуту критику, я вважаю, що це інтерв'ю – перемога українського президента. Він не дарма старався.

Віктор Небоженко, політолог і соціолог, директор соціологічної служби "Український барометр"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти