Зеленському приготуватися, або Чому Аваков заговорив

6 листопада 2021, 06:28оновлено 8 листопада 2021, 20:57
Поява Авакова після тривалого мовчання може бути засобом тиску на владу. Однак про реальне повернення у політику мова наразі не йде.
Зеленському приготуватися, або Чому Аваков заговорив
Арсен Аваков вирішив нагадати про себе Зеленському / УНИАН

Заяви Арсена Авакова варто розглядати як його натяк на повернення до великої політики.

Хоча подібні заяви ще не означають самого факту повернення - це може бути лише політичний тиск на владу з метою домогтися від неї певних поступок. Звісно, що ми не знаємо усіх підкилимних моментів, що стосуються його відставки - цілком імовірно, що він розраховував зберегти певний вплив на певні призначення, зокрема, на наявність його інтересів у структурі МВС. Варіантів може бути безліч, але цим він нагадує владі про свої можливості впливу на ситуацію в країні.

Тим паче, що Авакову не обов’язково повертатися у політику особисто, адже він може просто підтримувати інших політиків, чималий список яких він сам озвучив і об’єднання яких у рамках однієї політичної сили видається вкрай малоімовірним. Тому, скоріше за все, цей умоглядний перелік був озвучений ним лише для того, щоб надати авторитетності власним словам.

відео дня

Те, що Аваков надовго не збирався йти з політики ні для кого не було секретом. Тож усі його заяви свідчать про його бажання використати кон’юнктуру, що може сприяти його поверненню (щоправда, поки незрозуміло, у якому саме вигляді і форматі).

Цілком можливо, що ця поява екс-міністра - намагання подивитися на реакцію суспільства, аби з’ясувати, наскільки суспільство відпочило від Авакова і наскільки воно готове сприймати тих меседжів, які він йому направив. Бо, незважаючи на його вагу, його одіозність нікуди не поділася. І те, що він публічно підтримав когось із політиків, не обов’язково буде для нього плюсом. Тож ідея Авакова про нові політичні сили більше схожа на блеф.

читайте такожЧому Авакову різко закортіло у відставкуАле для Зеленського поява екс-посадовця поки нічим критично не загрожує. Інша справа, що це однозначно стане предметом уваги Зеленського і його оточення, адже з’являється усе більше людей, які критично висловлюються проти влади.

Петро Олещук, політолог, викладач КНУ ім. Тараса Шевченка, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти