Зерновий зашморг для України

23 липня 2022, 19:28
Росія відпрацювала іміджевий проект для себе і дискредитаційний для України та обнулила всі результати домовленостей.
Одеса
Росія обстріляла порт в Одесі / Думська

Ми вже дізналися чого варті домовленості з РФ. Тут навіть не працює відома байка про ціну паперу, на якій вони написані. Папір шкода.

Україні слід зрозуміти одну просту істину. Росія вражена. Вражена своїм неуспіхом в Україні. Незважаючи на знищення ще одного українського міста або захоплення чергової території, стратегічно вона програла.

І не тільки в Україні, а й світі.

відео дня

А тепер питання - буде така країна йти на тактичні поступки?

Росія буде використовувати будь-які домовленості для досягнення лише однієї мети: ослаблення / дискредитація України.

І ніколи - для посилення.

Експорт зерна - це посилення. Звинуватити Україну в зриві експорту зерна - це дискредитація, перш за все в країнах Азії та Африки, де наша підтримка і так не дуже висока.

Обвалити внутрішні ціни в Україні, паралельно викуповуючи зерно в Херсонській і Запорізькій областях, завозячи туди і сільськогосподарську техніку з Криму - це ослаблення України. Відгадайте з першої спроби - який шлях вибере РФ.

Час дорослішати. Час розуміти, що інтереси п'яти великих зернотрейдерів - це не те, заради чого потрібно бігти на переговори з росіянами.

Вчора, в коментарі одного найбільшому світовому виданню, коментуючи угоду з розблокування портів, Я дав обережний прогноз про те, що це пастка для України, спроба РФ врятувати свій імідж в Азії та Африці.

Сьогодні російські ракети вдарили по Одеському порту. Мій прогноз виправдався. Хоча я не очікував, що маски будуть зірвані так швидко.

Росія відпрацювала іміджевий проект для себе і дискредитаційний для України і обнулила всі результати домовленостей.

Це зовсім не означає, що з РФ не можна укладати домовленості. Але лише використовуючи реальні гарантії сильних гравців.

Якщо ми говоримо про розблокування одеських портів, то це оголошення безпольотної зони над одеським регіоном, взяття його під захист ППО країн, що отримали мандат ООН і вивезення зерна в супроводі конвою військових кораблів.

У Другій світовій був Північний конвой для захисту поставок ленд-лізу в СРСР. Зараз проблему вивезення зерна міг вирішити "Південний конвой". Тобто військово-морське угруповання під прапором ООН мало взяти під свою охорону Північно-Західний Чорноморський регіон: закрити небо від ракет, літаків, протралити коридори від мін, закрити морський простір від російського флоту.

І конвоювати Зернові каравани суден. І цей міжнародний військовий флот міг складатися з суден Туреччини, Єгипту, Індії, Китаю, Індонезії.

Тільки в такому випадку, росіяни б не наважилися обстрілювати одеські порти. Але нічого подібного немає. Бояться Росію.

Тоді про яке зерно йдеться?

Замість зернового коридору ми отримали зерновий зашморг і один кінець цієї мотузки знаходиться в руках у Путіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти