"Жаба-гадюкінг" між Пригожиним і Кадировим: хто кого

3 червня 2023, 19:20
Які досягнення за час повномасштабного вторгнення в Україну у ПВК "Вагнер" і кадирок?
Кадиров, Пригожин
Коваленко пояснив, чим закінчиться жаба-гадюкінг між Пригожиним і Кадировим / колаж: Главред, фото: скріншот з відео

Щодо жаба-гадюкінга між Пригожиним і ручних кадирок Кадирова. Заздалегідь хочу зазначити, що це просто суха констатація фактів, а не спроба комусь навішати незаслужених регалій, оскільки всі вони військові злочинці і заслуговують газової камери.

Проте. Раціонально і розсудливо.

Які досягнення за час повномасштабного вторгнення в Україну у ПВК "Вагнер" і кадирок?

відео дня

ПВК "Вагнер" за 10 місяців відзначилися тим, що змогли захопити 99% маленького районного рівня містечка Бахмут, попутно ставши невиправдано найбільш часто цитованою організацією. Посередньо, але все ж.

Кадирки за цей період нічого не захопили, не стали вирішальною ударною силою ні за яких масштабних баталій, а прославилися масовими зґвалтуваннями, мародерством, тортурами полонених, знущаннями з цивільних в другій і третій лінії, а так само Tik-Tok блогами і заград-функціоналом.

Тобто, якщо ПВК "Вагнер" має хоч якусь історію і, скажімо так, портфоліо реальних бойових дій, то кадирки - це паяци і півники, запах пороху яким чужий і шкідливий для здоров'я, а так само охайності форми і блиску начищеної зброї.

Але, є ще один дуже важливий момент.

Я, часто розповідаючи про загрози ПВК "Вагнер", згадую кілька груп, на які ділиться дана структура. Це українська, російська, гібридна та європейська групи. Українське угруповання ПВК "Вагнер" практично повністю знищене, російське - в основному інструктори. Але, гібридна...

ПВК "Вагнер" зараз присутні в Сирії, Венесуелі, за деякими даними в Нікарагуа, Лівії, Мозамбіку, ЦАР, Еритреї, проникають в регіон Сахеля, видавлюють Францію з Африки, Малі, Судану... ПВК "Вагнер" виконує функції геополітичного рівня, наглядача над цими країнами.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр закінчив Одеську академію зв'язку. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив". Провідний експерт Українського центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

А тепер, уявіть собі, що пригожин дає команду, як до блиску начищений топаз, на вихід ПВК "Вагнер" з Африки. Хто контролюватиме родовища золота в ЦАР? Хто буде підтримувати Халіфу Хафтара? Тік-токери позери? І пригожин реально цим може шантажувати.

Він не досяг успіху в Україні. Це правда. Його дешевий піар не витримує найменшої критики. Але він тримає контроль над геополітичними амбіціями Росії і ніхто не зможе замінити ПВК "Вагнер" на даному терені, не кажучи вже про кадировські дешевки.

А тому, в жаба-гадюкінгу між "пригожинськими" і "кадировськими" я вболіваю за обидві сторони, але впевнений у перевазі саме команди "кашевара". У той час як кадирка будував палаци і набивав черево смаженою свининою, пригожин вибудував вертикаль тиску.

Спостерігаємо!

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти