Знаєте чому в нас немає свого Шахеда?

8 грудня 2023, 06:10
В нас не можуть чи не хотять визнавати, що подібні амбітні проекти коштують значних коштів.
Знаєте чому в нас немає свого Шахеда?
Шахед / Колаж: Главред, фото: ОК "Південь", defence-ua.com

Тому що на державному рівні ніхто не може визнати, що на даному етапі розвитку в нас нема жодного виробника, який може виконати таке амбітне завдання!!

В нас не можуть визнати, що кожен окремий виробник в Україні зараз не має такого потужного R&D центру, з величезними штатом фахівців і необмеженими фінансовими ресурсами! В нас не можуть просто подивитись правді в очі і визнати, що всі наші топові виробники дронів це карлики в світовому масштабі!!!! І ці декілька мільйонів доларів, які вони зараз виділяють на R&D, це велика сума для нас з вами, але це капля в морі для реалізації таких проектів!!

І в нас не можуть чи не хотять визнавати, що подібні амбітні проекти коштують значних коштів, які не може собі дозволити кожен окремий виробник, але якщо вони будуть співпрацювати, то ці витрати можна розділити між собою!

відео дня

І в нас елементарно не можуть визнати, що для реалізації такого амбітного проекту, всі виробники мають не конкурувати між собою! А співпрацювати!!! Що для реалізації такого завдання треба створити проектний офіс. Визначати спектр технічних завдань, які необхідно вирішити в рамках проекту і знайти найбільш фахові компаніі, які можуть вирішити певне конкретне завдання!! Також можливо доведеться залучати до проекту експертизу закордонних виробників.

І я зараз не теоретизую, а розповідаю як працює авіаційна галузь у всьому світі!!! Той же самий європейський виробник Ейрбас створювався як консорціум, тобто об’єднання, різних виробників з різних країн Європи!!! Повторюю, різних країн Європи!!! Бо всі ці виробники знали свої слабкі сторони і розуміли, що їх конкуренти мають компетенції, які можуть їх компенсувати!!!

А в нас, в той час коли ворог стоїть під воротами і без перебільшень загрожує нашій державності, не можуть визнати що без об’єднання зусиль ці завдання не вирішаться самі по собі!!!

І якщо окремих виробників я ще можу зрозуміти, бо вони не можуть поділити прибутки, ринки збути чи контроль, то я не розумію керманичів нашої держави, які не помічають проблеми і нічого не роблять для її вирішення!

Хто такий Павло Вернівський?

Павло Вернівський - економіст, аналітик. Спеціаліст відділу продажів боргових цінних паперів Capital Times. Експерт Інституту ім. Олександра Поля. Спеціалізується на макроекономіці, історії економіки.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти