Пекельне "свято": що насправді трапилось зі 128 бригадою?

6 листопада 2023, 19:10
У Запорізькій области трапилася, на жаль, далеко не перша трагедія, де причиною є "людський фактор".
Пекельне 'свято': що насправді трапилось зі 128 бригадою?
Війна в Україні / Колаж: Главред, фото: 22 ОМБр, 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада

Побачив новину, що міністр оборони Р.Умеров доручив провести розслідування щодо факту загибелі військовослужбовців 128 гірсько-штурмової бригади під час відзначення Дня ракетних військ і артилерії. Президент В.Зеленський підтримав намір міністра.

А я не бачу, чого тут розслідувати?

По-перше, урочисте шикування військовослужбовців на умовному плацу, як і будь-яке скупчення військовослужбовців, за умови наявності у агресора далекобійних засобів ураження — це очевидне кримінальне глупство, яке межує з посібництвом ворогу.

відео дня

По-друге, це армія, де все відбувається за наказом. Хто віддав цей злочинний наказ задля стовідсоткової показухи, встановити нескладно.

І ця людина, а також ті, хто могли, але не вплинули на це згубне рішення, повинні бути терміново покарані згідно закону і уставу.

Якщо вони вціліли після ворожої ракети.

А от що насправді цікавить, то це статистика покарань винуватців подібних небойових втрат. Бо у Запорізькій области трапилася, на жаль, далеко не перша трагедія, де причиною є "людський фактор". Не певен, що покарані взагалі є, бо за старою радянською традицією могли зробити вигляд, що нічого особливого не трапилося.

Хто такий Олександр Кочетков

Олександр Кочетков – аналітик, політтехнолог, іміджмейкер. У минулому інженер-конструктор КБ "Південне" і заступник керівника пресслужби президента України.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти