Кремль перегнув палицю, або Чому Лавров вирішив самоусунутися

Лавров і його відомство, звинувативши Ізраїль у підтримці «неонацистів», явно подолали межі розумного / Reuters

Коли Лавров починає філософствувати на етнічні теми - це продовження курсу на самодискваліфікацію.

Багато хто здивований. Не треба дивуватися. Все логічно.

Я переконаний, що таким способом Сергій Вікторович Лавров сигналізує - "Пора!". Пора його евакуювати, він готовий бути свідком у Міжнародному трибуналі. Очевидніше не буває.

Пан Лавров за роки служби забезпечив собі деяку повагу серед іноземних партнерів як професіонал. Лиходій, підручний лиходіїв, але професіонал.

Перший дзвіночок "заберіть мене звідси" пролунав у момент, коли МЗС РФ офіційно (!) злив листування з французькими та німецькими партнерами в рамках "нормадського формату" (пам'ятаєте такий?). Це була перша явна спроба самодискваліфікації Лаврова з крісла міністра закордонних справ. Бо Лавров був цінний тим, що з ним розмовляли на Заході. Якщо з ним не розмовляють, немає особливого сенсу тримати його на посаді.

Коли пан Лавров, за чутками, м'яко кажучи, не найчистіший арієць за походженням, починає філософствувати на етнічні теми - це продовження курсу на самодискваліфікацію. Бо тепер будь-який міністр закордонних справ і навіть умовний Штайнмаєр посоромиться без крайньої необхідності спілкуватися з Лавровим.

Найдурніше на цьому тлі тепер виглядає пропагандист Володимир Соловйов. Як ви пам'ятаєте, він звинуватив керівництво ЄС в антисемітизмі і наслідуванні Гітлеру після введення персональних санкцій і віджиму вілли на озері Комо. Мовляв, зовсім з глузду з'їхали, проти єврея санкції вводити?!

Читати такожРосія перетворила себе на посміховисько: як у Кремлі заплуталися у власній пропагандіЛавров і його відомство, звинувативши Ізраїль у підтримці "неонацистів", явно перейшли межі розумного. Вони можуть списати все на стан афекту, і їм повірять (в обмін на діяльне каяття). А пропагандист Соловйов звинуватив у гітлеризмі конкретних чиновників, які напевно образяться. До того ж, згідно Лаврову, єврей Соловйов може бути нехорошою людиною і підлягати санкціям.

В цілому безладні звинувачення з боку Росії в неонацизмі і пособництві йому лише стверджують обвинувачених в думці, що там все міцно рушили мізками і пора розпорошувати за допомогою спеціально навчених птахів щось заспокійливе. Бо росіяни вже підривають свої склади з боєприпасами, мости і нафтобази. Нерівний годину, підірвуть щось дійсно серйозне.

Новини заразКонтакти