Хто вийде переможцем із війни в Україні

Навіть Кремль не знає, чи збережеться Росія в нинішньому вигляді і стані

Країни-гаранти міфічного договору між Україною і Росією підозріло нагадують список країн, які підписали Будапештський меморандум.

Як ми можемо укладати договір про мир із путінською Росією, яка не вміє, не хоче і не буде дотримуватися жодних мирних договорів? Країна, яка загрожує всьому світу ядерною зброєю, як єдиним аргументом своєї політики, вже просто не може укладати мирні договори.

Тим більше, що навіть Кремль не знає, чи збережеться Росія в нинішньому вигляді і стані.

А "переможці" в цій страшній російсько-українській війні 2022 року – США і Китай навряд чи будуть відверті з Україною щодо своїх планів про майбутнє ослабленої і зганьбленої на весь світ путінської Росії.

Читати такожЧому Росію чекає розпад і бійня, як в 1917-му

Ще гірше те, що країни-гаранти такого міфічного договору між Україною і Росією підозріло нагадують список країн, які підписали Будапештський меморандум, який, як ми вже переконалися, виявляється, ніхто і не збирався виконувати.

Тому будь-який мирний договір із Росією в умовах глибокої кризи міжнародного порядку і ООН або відсутності інституту міжнародних гарантій є скоріше дипломатичним способом країн Великої сімки обмежити національні інтереси України і врятувати Росію від повної поразки.

Віктор Небоженко, політолог і соціолог, директор соціологічної служби " Український барометр»

Новини заразКонтакти