Знекровлення Росії, або Чому саме Україна виграє війну

Захід оголосив полювання на російські гроші та істеблішмент / Reuters

Знекровити Росію матеріально - це половина перемоги. Бо коли голодні орки почнуть різати один одного за банку тушонки, імперські амбіції різко зникнуть.

Цікаво і приємно спостерігати, як змінюється риторика і дії Заходу.

Спочатку вони констатували, що ми протримаємось максимум тиждень, потім раптом почали говорити про пару місяців, потім - про півроку. А віднедавна слово «протриматись» взагалі зникло з дискурсу західних політиків - йдеться винятково про перемогу, яка досягатиметься як на полях битв, так і в економіці.

Адже знекровити Росію матеріально - це вже половина перемоги. Коли всередині рашки голодні орки почнуть різати один одного за банку тушонки, імперські амбіції різко зникнуть.

Міжнародні економічні санкції спрямовані саме на це - знекровити Росію, зруйнувати її фінансові інститути, зупинити промисловість і, головне, експорт нафти та газу, за рахунок якого Путін веде війну, оскільки це 35% надходжень до російського бюджету.

Також Росія і Білорусь мають отримати статус держав-спонсорів тероризму, російська та білоруська армії, а також політичні партії мають бути визнані терористичними організаціями, позбавлені будь-яких можливостей фінансування, а військові та політичні топи мають бути оголошені у міжнародний розшук.

Читайте такожРосія на межі: чому доля режиму Путіна вирішиться до 9 травняПрезидент Зеленський ініціював створення т.з. санкційної групи, яка має у найкоротші терміни вирішити ці питання. США підтримали і делегували до її складу посла і спеціаліста по Росії Мафола. На російські гроші та істеблішмент оголошене полювання.

Ви хотіли війни, с...ки, ви її отримали.

Новини заразКонтакти