Чому російські Іскандери можуть опинитися біля кордону ЄС

Якщо раптом не стане України, всього за рік Росія перетворить життя Євросоюзу на жах / УНИАН

Якщо не буде України, російські Буки та Іскандери стоятимуть вздовж кордонів Євросоюзу, але лише тимчасово – апетити у Москві великі.

Європейці та європейські політики живуть у парадигмі вчорашнього дня і хочуть повернутися у комфортні часи.

Вони орієнтуються на свій електорат. Вони хочуть повернути час із вартістю газу менше 100 доларів замість 2 тисяч доларів. Вони хочуть заправляти авто за 1,2 долари замість 2,6 долари, як сьогодні. Вони хочуть продовжувати заробляти на ринку Росії, продаючи продукцію на 100 млрд євро на рік. Вони хочуть, щоб інфляція була у них 1,5%, а не 8%, як сьогодні.

Але у них проблема із причинно-наслідковими зв'язками.

Вони вважають, що "треба просто припинити стріляти". Але – Україні. Вони вважають, що нам потрібно піти на поступки та подарувати бандитам, тобто Росії, частину нашої території. Вони хочуть продовжувати висловлювати "глибоке занепокоєння" з приводу тисяч втрачених життів, сидячи за багатим столом, накритим за російські гроші.

Але що європейці матимуть, якщо не буде України?

До Європи попрямують нові мільйони трудових мігрантів. І радість від дешевих трудових рук перетвориться на паніку та кризу. Мільйони голодних людей обрушать ринок праці єврозони.

Друк нових грошей подвоїть інфляцію та призведе до руйнування звичної економічної системи.

Втрата України призведе до монополізації Європейського ринку газу. Вплив Росії зросте. Українські сховища газу не працюватимуть на користь європейських країн.

Читайте такожРосія надриває пупок в Україні і вже не чекає перемог до сакральних дат

Агресор отримає можливість контролювати понад 30% світового ринку зерна, що призведе до нових поступок країн Заходу, але, разом із тим, до зростання нестабільності в Африці та на Близькому Сході.

Нові революції та війни у ​​нафтових та газових регіонах призведуть до збільшення зростання ціни на газ та нафту у світі.

Агресор, отримавши Україну, посилить монополію на ринку титану. Україна – це 20% світових ресурсів. Боїнг та Аеробус вже ніколи не зможуть відмовитися від нього. А, разом із тим, промисловість та воєнно-промисловий комплекс Європи та США потраплять у велику залежність від Росії.

Читайте такожНа порозі третьої світової війни: чому восени з подачі Китаю може початися реальний треш

Біля кордонів ЄС стоятимуть російські Буки та Іскандери. Але – тимчасово. Адже Росія неодноразово згадувала свої апетити: країни Балтії, скандинави, Польща, Варшава, Румунія… Європа перетвориться на пекло.

І це все відбудеться протягом усього одного року, якщо не буде України.

Сьогодні майбутнє Європи та всього світу залежить від України та того, чи зможемо ми вистояти. А для цього нам потрібна допомога.

Анатолій Амелін, співзасновник аналітичного центру «Український інститут майбутнього», директор програми «Економіка»

Новини заразКонтакти