Російська економіка – вже труп: чому колапс РФ неминучий

Після вторгнення в Україну від Росії сахаються, як від прокаженого, а її економіка – вже труп / УНИАН

Навіть у найгірші часи Холодної війни СРСР не мав такого економічного фронту протистояння із Заходом, як зараз має Росія.

Україна точно переможе. Злет національного духу вже трощить російські танки та скептичні прогнози найкращих розвідок.

А от на Росію чекає колапс. Це тепер вже також неминуче.

По-перше, санкції. Безпрецедентні і всеохопні. У всіх сферах. Від Росії зараз сахаються, як від прокаженого. Лишився енергетичний сектор, який ще уникає руйнівних санкцій лише тому, що Захід переживає, що це підніме ціни на нафту і певною мірою знівелює самі санкції. Але це питання часу.

Читайте такожБез Mastercard, Apple, зарубіжних авто і гугл-карт: у Росії настає нове "казкове" життя

Навіть у найгірші часи Холодної війни СРСР не мав такого економічного фронту протистояння із Заходом, як зараз має Росія. Її економіка – вже труп.

По-друге, армія. Виявилося, що вона в Росії не така вже й непереможна. Її вояки – демотивовані, голодні, з несправною технікою та простроченими пайками. І це в Україну зайшли «кращі з кращих»!

От тепер я щиро готовий повірити, що російські «іхтамнєти» – це шахтьори і колгоспники, які знайшли зброю десь на закинутих шахтах. Бо саме так вони і виглядають.

Виявлений стан російської армії – явне запрошення для всіх геополітичних хижаків трішки попіджимати Росію на всіх напрямках. Тим більше, що віджимати щось у Росії стає зараз дуже модним.

Читайте такожБожевільний корабель

По-третє, підтримка росіянами свого фюрера. Жодні скабєєви вже не зможуть переконати московитів, що Росія встає з колін. Бо порожні кредитки, фізична ізоляція від світу та цинкові гроби з України будуть явно сильнішими аргументами.

Деградація ядерної і величезної Росії неминуча. І вона буде теж викликом для світу. Але це той виклик, який весь світ переживе з превеликим задоволенням.

Сергій Таран, політолог і депутат Київради

Новини заразКонтакти