Битва за Маріуполь – чому Путін відмовився від штурму заводу Азовсталь

Кращі російські вояки бояться спускатися в лабіринти заводу Азовсталь / УНІАН

Відведення значної частини російських військ полегшить Україні деблокування Маріуполя під час контрнаступу на Донбасі.

Що значить відмова Путіна штурмувати "Азовсталь" – на поверхні дві версії.

Перша. Для захоплення Маріуполя, яке триває вже майже два місяці, ра**исти змушені стягнути свої найбільш боєздатні частини – обстріляні і мотивовані.

Але навіть ці вояки відмовляються спускатися в шестиповерхові підземні лабіринти металургійного заводу, щоб напевно залишитися там назавжди. При боєзіткненнях у катакомбах співвідношення втрат буде п'ять до одного на користь українців, що обороняються.

А у ра**истів і так катастрофічно не вистачає живої сили для битви за Донбас. От військові і переконали бункерного фюрера перекинути армійські з'єднання під Донецьк, а на периметрі «Азовсталі» залишити російську нацгвардію.

По суті, це спроба заморити наших воїнів голодом.

Але відведення значної частини російських військ відкриває для нас певну можливість доставки необхідного на «Азовсталь». І полегшить деблокування Маріуполя по ходу контрнаступу на Донбасі.

Читати такожЯк і чим закінчиться війна в Україні - три сценарії

Друга. Якщо наших бійців під шумок побєдобєсія випустять із Маріуполя, а Медведчука відправлять в недоімерію, це означає, що Медведчук таки володіє чутливою для Путіна інформацією, ооприлюднення якої фюрер хотів би уникнути. Наприклад, про все ще діючих агентів ФСБ в українській владі.

Все проясниться до 9 травня.

Олександр Кочетков, політичний аналітик

Новини заразКонтакти