Бахмутський fatum

2 жовтня 2023, 19:10
Після низки безуспішних контратак на Кліщіївку і Андріївку ресурс РОВ сточився і здебільшого вони зараз сидять по ліву сторону від "залізяки".
ВСУ
ЗСУ / Колаж: Главред, фото: командування Об'єднаних Сил ЗС України, 22 окрема механізована бригада

Протягом останнього часу ми, говорячи про Бахмут, добре вивчили назви сіл його оточуючих, особливо в південному секторі. Про Кліщіївку та Андріївку, які вже фізично не існують, чули практично всі. Але, в найближчі дні звичні нам назви будуть замінені новими. І одне з них - "залізяка".

У той час як Кліщіївка, Андріївка і Курдюмівка були складовими частинами опорної лінії окупантів в південно-західному секторі Бахмута, "залізяка" представляла собою умовний оборонний рубіж, перетин якого створювало б РОВ дуже багато проблем, адже по ліву сторону від нього - це прямий шлях на південну логістичну артерію 0513.

Після низки безуспішних контратак на Кліщіївку і Андріївку ресурс РОВ сточився і здебільшого вони зараз сидять по ліву сторону від "залізяки" в посадках в очікуванні неминучого - зачистки. Але перетнути "залізяку", як багатьом здається, це не така вже й проста задача. Не проста, але і не нездійсненна.

відео дня

Є кілька локацій, в яких перетин більш спрощений, особливо в районі Андріївки, завдяки наявності переходів і найкращого напрямку На Одрадівку. Але поки вони прострілюються ворогом, особливо з довколишніх посадок. Рішення - питання часу і кількості касет. Потім зачистка залишків.

Звучить на перший погляд складно, але це результат кропіткої роботи з дуже високою ціною. І не потрібно забувати про це і квапити події, які квапити не можна.

Але, головне те, що так чи інакше, а цей перехід відбудеться і почнеться просування до 0513, яка вже зараз знаходиться під вогневим контролем СОУ. Але, коли над 0513 буде встановлено фізичний контроль, можна говорити не те, щоб про успіх в південно-західному секторі і початку просування в південно-східному. Це точка в можливостях оборони рів в цілому на південь від Бахмута і не тільки. Це можливість і взяття під вогневий контроль Східної логістики.

Що найцікавіше, РОВ в районі Бахмута можуть оперувати тим ресурсом, що там є, тягнути зайвий особливо немає звідки. І посилити південь вони можуть тільки за рахунок півночі, а якщо стягувати підрозділи з півночі, то потенціал там зменшується, що цілком може мати вже своїм наслідки.

Але як оперувати ресурсом, після встановлення вогневого контролю над усією логістикою?

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти