Білоруси роблять ще одну спробу боротьби з тиранією

28 жовтня 2021, 06:21
Лукашенко боїться страйку. А білоруси хочуть жити, як люди, а не як безмовні кріпаки при панові.
Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко / Reuters

У Білорусі живе тиран Лукашенко. У Білорусі живе боягузливий тиран, який фальсифікував вибори, щоб не втратити владу. У Білорусі живе кривавий тиран, який вбивав своїх громадян, щоб залишитися при владі.

Сьогодні Білорусь - це тоталітарна держава, в якій відсутня свобода слова, переслідують інакомислення і дають терміни незгодним. А ще влада Білорусі продовжує вбивати своїх громадян. Але і все це не дає Лукашенку надії на спокійну старість тирана. Тому він готовий віддати незалежність і суверенітет Білорусі Путіну в обмін на гарантії особистої безпеки. Лукашенко готовий влити Білорусь до складу РФ в обмін на свої хотілки. І багатьом білорусам це не подобається. Тому вони шукають форми протестів, які дозволять їм змінити ситуацію і скинути ярмо зі своєї шиї.

Лідер "білоруського об'єднання робітників" (БОР) Сергій Дилевський закликав білорусів залишатися вдома з 1 листопада і висунув владі 10 вимог.

відео дня

Припинення репресій, звільнення всіх політичних в'язнів і незаконно заарештованих.

читайте такожМіграційний удар і захист від Лукашенка і Путіна: у Польщі пояснили плани щодо кордону з БілоруссюПриведення зарплат, стипендій і пенсій у відповідність з реальною економічною ситуацією в країні.

Початок прямих переговорів між владою і демократичними силами з обов'язковою участю робочих лідерів про проведення нових президентських і парламентських виборів для вирішення політичної та економічної кризи.

Відновлення звільнених працівників, виключених студентів і гарантії безпечного повернення всіх громадян Республіки Білорусь, які залишили країну через репресії.

Реалізація права на діяльність незалежних профспілок, у тому числі на створення нових.

Реалізація конституційного права громадян на вільне пересування.

Реалізація права громадян на захист від COVID-19 в тому числі шляхом вакцинації міжнародно визнаними вакцинами. Захист прав медиків.

Реалізація конституційного права на свободу слова. Негайне звільнення всіх журналістів і блогерів.

Нормалізація відносин з країнами сусідами. Припинення "гібридної" міграції.

Створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу.

Ці вимоги розлютили Лукашенко. Він і раніше готовий був здати всі інтереси і незалежність Білорусі Путіну, щоб убезпечити своє правління, а тепер страх заганяє його в кут. Але і Путіну не потрібна бунтуюча Білорусь. Він хоче покірну колонію. Тому Лукашенко боїться страйку. А білоруси хочуть жити, як люди, а не як безмовні кріпаки при панові. Так, білоруси роблять ще одну спробу боротьби з тиранією і їх треба підтримати. Треба підтримати, як мінімум, морально. Їм це необхідно. І нам це необхідно. Вони мають право жити у вільній Білорусі. У вільній від тирана Лукашенка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти