Бліцкриг Банкової в Києві забуксував. Знову

15 грудня 2021, 19:30
З кінця жовтня зазвичай обережний Кличко почав системно критикувати владу, вписуючись в будь-яку топову тему.
Зеленський, Кличко
Втягнувшись у конфлікт з Кличком, Банкова підтягнула його рейтинг вдвічі за місяць

Днями фоном пройшла показова новина. Руслан Стефанчук пообіцяв, що закон Про столицю піде в зал, коли пройде підготовку поправок у комітеті. Він підтвердив інформацію співрозмовників LB.ua, що документи хочуть розглянути в січні.

Фактично можна говорити про те, що третя спроба Банкової за останній рік змістити Кличка з посади голови КМДА провалилася. Микола Тищенко не зміг назбирати необхідну кількість голосів у Раді. Напевно тому, що навіть у фракції СН мало хто хоче, щоб Гогі в квадраті чудив у столиці. Тому для Банкової Кличко виявився міцнішим горішком, ніж Разумков.

читайте також"Безпрецедентна загроза": Кличко розповів, як Київ готується до нападу РФЦікаво, що втягнувшись в конфлікт з Кличком, Банкова підтягнула його рейтинг в два рази за місяць. Останнє опитування КМІС зафіксувало, що рейтинг удару виріс з 2,6 до 4,5%. Це було наслідком того, що з кінця жовтня зазвичай обережний Кличко почав системно критикувати владу, вписуючись в будь-яку топову тему, особливо тему тарифів, яка, як показує соціологія, займає особливе місце в увазі українців.

відео дня

Коротше кажучи, тактика Банкової - влазити в бої в усіх напрямках призвела до передбачуваного результату. Рейтинг Зеленського знизився до рівня лютого 2021 року, коли він починав фронтальну атаку на Медведчука через РНБО. Зіткнення з Ахметовим набуло позиційного і, судячи з усього, довгострокового характеру. Стратегічно воно вимотуватиме Зеленського, якщо він не знайде рецепту примусу олігарха до послуху (що саме по собі звучить вже готично). З Кличком ситуація точно так само зайшла в клінч. Як то кажуть, чекаємо морозів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти