Боротьба за владу в Кремлі: чому війна в Україні може стати кривавішою

15 травня 2022, 06:28
У Кремлі клан "ГРУшників" намагається перехопити владу у нинішніх керівників. Вони-прихильники жорсткого ведення війни і масштабних наступів.
Кремль
Башти Кремля намагаються змінити хід війни в Україні / Reuters

​На вершині піраміди російської автократії "грушники" потіснили "ФСБшників" і норовлять відняти у них пульт управління театром ляльок в Кремлі. З кінця квітня клан ФСБ / СЗР, що складається з Олександра Бортнікова, Миколи Патрушева, Сергія Наришкіна та інших був змушений передати їм поточне керівництво бойовими діями з Україною. Оскільки більшість " ГРУшників "пройшла через війну в Сирії, то можна сказати, що влада в Кремлі починає переходити до умовних"сирійцям".

Причиною їх успіху став явний провал ФСБ і СЗР з організацією вторгнення 24 лютого. ФСБ обіцяло ГРУ і генштабу: вторгнення не зустріне серйозного опору. Ідіть і нічого не бійтеся, ми добре попрацювали і з усіма, з ким треба, в Україні домовилися. Мости з Криму будуть розміновані, ЗСУ не нададуть вам опору, а поліція буде сприяти. На кордоні з Білоруссю, а також у Чернігівській, Сумській та Харківській областях великих з'єднань ЗСУ немає, мобілізація не проводиться, тероборона є в основному тільки на папері. Міністр оборони закликає не панікувати, і каже, що у нього "Джавелінів" більше, ніж танків у Росії, а президент і секретар РНБО запевняють, розвідка США перебільшує загрозу, вторгнення не буде, а буде весна і шашлики. ФСБ також обіцяло ГРУ Генштабу РФ, що домовилося і про квіти для армії "Z", і про горілку з перцем.

В цьому плані від армії вторгнення і супроводжуючого її ГРУ були потрібні сущі дрібниці. Перш за все, оглушити всю Україну ракетно-бомбовими ударами в найнесподіваніших і далеких від кордону з РФ місцях. Потім через годину морально придушити числом своїх танків та іншої техніки, а якщо буде потрібно, то і її вогнем. "Вишенькою" на торті повинна була стати висадка десанту на розбомбленому аеродромі в Гостомелі і кидок звідти на Печерськ. На взяття центру Києва відводили два дні. Невтручання США, НАТО і кого завгодно твердо гарантувала Служба зовнішньої розвідки, вказуючи на те, як іноземні місії масово залишають Київ.

відео дня

"Грушники" і генерали зробили все, як було зазначено в плані, але отримали зовсім не той результат, який обіцяв клан "ФСБшників" з Шойгу і Герасимовим, що входять до нього. Коли всім стало очевидно, що вторгнення остаточно і безповоротно пішло не за планом, а втрати зашкалюють, то "грушники" та інші армійці влаштували тихий "стрілецький бунт".

Через нього під службове розслідування швидко потрапили глава і заступник п'ятої служби ФСБ як особи, що безпосередньо відповідали за договорняки в Україні і забезпечення "зеленої вулиці" вторгненню. Слідом за ними під слідство пішло ще 150" ФСБшників", які готували вторгнення.

Шойгу став дійсно парадним і "фанерним маршалом", як обзиває його екс-фсбшник Гіркін, який давно працює під "дахом" "ГРУшників" і з задоволенням зводить рахунки зі своїм колишнім начальством. У фіналі Герасимова відправили в Ізюм, щоб він на місці розібрався, чого напортачив в планах. Коли він прибув туди, то координати локації його штабу випадково "витекли" до українських артилеристів, чим ті й скористалися.

В результаті тихого " стрілецького бунту "оперативне управління організацією нового бліцкригу перейшло до" сирійцям "з числа польових генералів і" ГРУшників" – до Олександра Дворнікова, Володимира Алексєєву, Олександра Журавльова та інших. "Сирійці" звинуватили "ФСБшників" в провалі бліцкригу 24 лютого і заявили, що відтепер вони готуватимуть бліцкриг-2 самі, так як їм його виконувати і їм на місці видніше. "Фсбшники" не стали посилювати конфлікт і передали повноваження" сирійцям", але вимовили собі управління всіма окупованими територіями і затвердили главу Адміністрації президента РФ Сергія Кирієнка головним начальником з розграбування ресурсів України. Шойгу залишили на місці в якості зіц-голови і символу стабільності.

У "сирійців" на даний момент навряд чи є цілісна військово-політична програма у формі єдиного документа, що відображає їх погляди і наміри. Але про них можна скласти досить повне уявлення по ряду їх дій і висловлювань, в тому числі Гіркіна, що виконує функцію їх рупора і пропагандиста. "Дах" ГРУ дозволяє йому спокійно жити в Москві і критикувати Путіна і Шойгу за те, що воюють не так і всю роблять не так.

"Сирійці" прихильники жорсткого ведення війни і масштабних наступів, причому не тільки до кордону з Румунією і окупацією Молдови. У їхніх планах усунення від влади Лукашенка в найкоротші терміни, ліквідація держави Республіка Білорусь і включення його шести областей до складу РФ у вигляді окремих суб'єктів.

Якщо цей план їм вдасться, то Мінськ позбавлять функцій столиці і кожна область Білорусі буде безпосередньо управлятися з Москви. Те ж саме планується і щодо України, чому "сирійці" і противники всяких ігор у "народні республіки".

Недавнє звернення до Путіна колаборанта з Херсона Кирила Стремоусова з проханням оголосити Херсонську область суб'єктом РФ без жодних референдумів і створення "ХНР" – це ініціатива "сирійців". Судячи з ухильної відповіді на неї Пєскова, клан "ФСБшників" поки не готовий йти в цьому на поступки" сирійцям " з якихось своїх причин. З цих же причин досі не відбулося переоформлення двох "молодих республік Донбасу" в дві області РФ, незважаючи на чолобитну Пасічника ще в березні.

читайте такожРосія втратила шанс захопити УкраїнуЗа своїми поглядами "сирійці" - це ра**исти без ідеологічних надмірностей і вичурів. З усією прямолінійністю російського імперіалізму вони заявляють, що ніяких українців і білорусів ніколи не було і немає, це все відторгнуті частини російського народу. Гіркін твердив це постійно до 24 лютого, твердить і зараз, але минуле "Главкому ДНР" не дозволяє йому прямо вимагати скасування "ДНР" і "ЛНР", на відміну від інших "сирійців".

Тому він всі роки просто називав нікчемами і злодіями Захарченка і Плотницького, а потім Пушиліна і Пасічника, поволі підводячи свою аудиторію до думки, що бути Донецькою і Луганською областями РФ краще, ніж двома "республіками". "Сирійцям" і монархісту Гіркіну слово "Республіка" противне не тільки з ідеологічних, але і охоронних міркувань через наявність в РФ трьох десятків національних республік і країв, половина яких втече з імперії при першій можливості.

На даний момент "сирійці" налаштовані на відкриту мобілізацію в РФ, збір величезної армії, підпорядкування всієї економіки потребам війни, захоплення України, Білорусі та Молдови, а також примусу Литви відкрити "коридор" в Кролевецький (Калінінградський) анклав. Не випадково, що ЗМІ РФ вже тиждень розкручують тему, що міжнародне право дозволяє вимагати одній державі від іншого створення таких "коридорів" у свої анклави. Це в рівній мірі може бути підготовкою як до прорубування "коридору" до Кролевця, так і в Придністров'ї.

"Сирійці" поки не готові до війни з НАТО, незважаючи на всі декларації про ядерний удар РФ. До того ж групу акторів, що зображують "Путіна", контролюють теж не вони, а клан ФСБ/СЗР.

В цілому і ті, і інші мають намір вивести імперію на лінію кордонів СРСР в Європі, за винятком країн Балтії, а потім взятися за Казахстан і країни Центральної Азії, обіцяючи натомість ЄС двадцять років спокою, а США, Японії та іншим країнам Південно-Східної Азії сто років "дружби" проти Китаю.

Основна розбіжність між "сирійцями" і "фсбшниками" по війні з Україною не так у приватних питаннях методів її ведення, як в цілях. Клан ФСБ / СЗР схильний зупинитися на вже досягнутому і не цілком впевнений, що йому неодмінно зараз потрібне захоплення Миколаївської та Одеської областей - вони готові відкласти це на пару років.

Навпаки, "сирійці" вважають, що саме зараз треба захоплювати всю Україну і Молдову і закривати цю тему назавжди, щоб років через десять впевнено перейти до "вічного російського питання" про протоки, Царгороді, церкви Святої Софії і всьому іншому. Там, дивись, і до Єрусалиму можна буде дістатися, і тоді московський цар визначить, що це споконвічно російське місто, так як в ньому жив і працював Ісус Христос. Військові бази РФ в Тартусі і Хмейімі в цей момент дуже знадобляться, і в сирійських школах не дарма вчать російську мову.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти