"Братні народи" для Папи Римського, або Як Україну у Ватикані примушують до миру з Росією

16 квітня 2022, 17:35оновлено 16 квітня 2022, 21:50
Франциск визнав право країн захищатися, але згідно його логіки саме Україна відмовляється від миру, бо захищається і тим самим псує плани "миролюбній" Росії.
Украинка и россиянка вместе несли крест в Риме в знак
Українка та росіянка разом несли хрест у Римі під час Хресної дороги / Скріншот

Схоже на те, що папа Франциск і вся Апостольська Столиця стараються знищити авторитет, який серед українців завоювала Католицька Церква. Завдяки таким постатям як митрополит Андрей Шептицький, патріарх Йосиф Сліпий, блаженніший Любомир Гузар і папа Іван Павло ІІ.

Не лише українські католики (греко- і римо-) довго не могли зрозуміти, чому папа Франциск не називає Росію і Путіна агресорами. Додам, що так само цього не можуть зрозуміти численні католицькі інтелектуали у світі. Та й звичайні католики також.

Здивування поглибилося словами Папи після розкриття звірств російської орди у Бучі та інших місцевостях на Київщині. Для Папи винними виявилися не Путін і його військо, але "ми всі". А коли всі, тоді жертви також. У здорову голову така логіка ніяк не вкладається.

відео дня

Державний секретар Ватикану кардинал Паролін позаздрив своєму шефу через медійну популярність й засудив західні уряди за постачання зброї Україні, бо це, мовляв, веде до "ескалації" війни. Ще крок і Ватикан констатуватиме, що у війні винен не агресор, а жертва…

Черговий скандал виник через ідею "примирення" українців і росіян під час цьогорічної Хресної дороги в руїнах Колізею в Римі. Після численних протестів Апостольська Столиця відмовилася від слів про "братні народи" і примирення, але не відмовилася від самого задуму.

І як коментар до цього дійства прозвучали слова папи в інтерв’ю італійському громадському телебаченню RAI про те, що допомога більше 4 мільйонам українських біженців у Європі це прояв "расизму". Замість похвали великій допомозі й великому серцю європейців та європейських урядів - лише засудження.

читайте такожВійна в Україні і страшний сором Росії: чому РФ залишилася біля розбитого радянського коритаЧому? – хочеться запитати. Тому що українці – лунає відповідь, бо іншого пояснення немає.

Франциск визнав право країн захищатися, але і це "пом’якшив" словами про те, що "відмова від миру є великою проблемою". Згідно такої логіки це саме Україна відмовляється від миру, Україна не хоче миру, бо захищається і тим самим псує плани "миролюбній" Росії.

Папа задекларував готовність приїхати до Києва, що буквально ще до вчора було б дуже позитивним фактом для багатьох із нас. Сьогодні, на жаль, для такого візиту стає чимраз менше сприятливих обставин, як кажуть дипломати.

Єдина надія на те, що Папа Франциск і його співробітники прислухаються до голосу ієрархії Української Греко-Католицької Церкви, Римо-Католицької Церкви в Україні, Православної Церкви України, інших церков та релігійних організацій, які знають, що таке правда про війну в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти