Частковий блек-аут фактично відбувся: майже уся генерація "лягла"

25 листопада 2022, 12:26
Енергосистема протягом ракетних ударів жовтня-листопада ослаблена і потребує більших коштів та обладнання для ремонту.
Світло, свічка, лампочка, електрика, електроенергія, електромережі
Енергосистема України не стикалась із такими явищем як частковий блек-аут раніше / УНІАН

1. Перше. Це і є класичний блек-аут. Хто би і що не говорив. Так, частковий. Більше того, блек-аут без передбачуваних термінів відновлення роботи енергосистеми. Повного відновлення, навіть із примусовими обмеженнями електроенергії. Раніше система попри ракетні удари умовно перебувала у стані повної готовності генерувати і розподіляти електроенергію. Ремонтні роботи були запорукою такої можливості.

2. Друге. Енергосистема протягом ракетних ударів жовтня-листопада ослаблена і потребує більших коштів та обладнання для ремонту. І в цьому питанні прослідковується наростаючий дефіцит. Обладнання не вистачає.

відео дня

3. Третє. Підключення споживачів до електроенергії складатиме у середньому більше 72 годин. Три доби і більше. Це із врахуванням та виправленням усіх "похибок", які виникають при підключенні споживачів.

4. Четверте. Енергосистема України не стикалась із такими явищем як частковий блек-аут раніше. Усе, що трапилось до 23 листопада, ракетні удари, – це було розхитування системи, яке і привело до блек-ауту.

5. П’яте. В умовах ракетних ударів відбулося контрольоване відключення усіх АЕС і частини ТЕС для збереження можливості відновити подачу електроенергії. Що зараз і відбувається.

6. Шосте. Зараз в Україні відбувся контрольований блек-аут. Скоріше за все, події після 23 листопада варто розглядати саме із позиції контрольованого блек-ауту. Проте, навіть контроль за процесами в умовах війни не дає гарантій про стабільний вихід із блек-ауту.

7. Сьоме. Попередні заяви "Укренерго" і ДТЕК про неможливість масштабного блек-ауту в Україні – це були просто слова. Блек-аут фактично відбувся. Практично уся генерація "лягла".

8. Восьме. Політичний підтекст ракетних ударів по енергосистемі констатується і визнається як представниками влади України, так і Росії. Побічно – міжнародними партнерами України. Початок переговорного процесу – скоріше за все такою є головна ціль ракетних ударів і блек-ауту як наслідку цього.

9. Дев’яте. Зважаючи на офіційні повідомлення, що ракетні удари можуть повторюватись знову, то є високі ризики повторення блек-ауту. Якщо зараз блек-аут може тривати 3-5 днів, то наступний може бути більше тижня.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти