Чого чекати від Путіна: три сценарії

9 травня 2022, 06:29
Україна вже стільки всього пережила, що лякати її безглуздо.
Чого чекати від Путіна: три сценарії
Поточна стратегія Кремля — гра в довгу / Фото УНІАН, Reuters

Цілий тиждень я намагаюсь пояснити чого очікувати і чого не очікувати на 9 травня.

Спочатку про кілька важливих трендів.

У Путіна ще давно заявили: підганяти операцію до конкретних дат не будуть. Стратегія Кремля — гра в довгу. В РФ активно нівелюється 9 травня цього року: системні повідомлення, що це просто дата, 77-ма річниця, без особливих святкувань. Російська пропаганда спростовує інформацію про оголошення війни чи мобілізацію. Це, правда, не скасовує того, що вони це можуть зробити. Нині військова ситуація для РФ не є аж такою катастрофічною. Так, вони не досягли своїх цілей. Жодної. Але нагребли нашої території, завдали нам серйозних втрат.

відео дня

Тепер розберемо ключові загрози на 9 травня, які я не передбачаю:

1. Путін оголосить війну. Цей крок ставить його в складну ситуацію. По-перше, в свідомості росіян війну треба оголошувати тільки якщо напали на їх країну. Оголосити війну через провал спецоперації — сумнівна історія. По-друге, це публічний провал спецоперації. Народу щодня Міноборони РФ розповідає про тисячі знищених наших танків і сотні літаків. Тому він не дуже зрозуміє, чому після таких перемог треба оголошувати війну. Це підірве довіру до телевізора, а в РФ це дорівнює смерті влади.

2. Путін оголосить масову мобілізацію. Але 80% росіян проти будь-яких мобілізацій. Чим озброювати цю мобілізаційну армаду: знімати зі зберігання стару техніку, гвинтівки Мосіна - тоді в чому цінність цього всього м’яса? Мобілізація - це колосальні витрати. Їх треба одягнути, кормити, перевезти тощо.

3. Путін нанесе тактичний ядерний удар або хімічний по Києву. Ця теза взагалі схожа на російське ІПСО. По-перше, чому Путіну треба було чекати на 9 травня, коли найкращий момент для цього був, коли під Києвом стояли його війська? По-друге, що міняє вбивство сотень тисяч мирних людей? Ми здамося після такого — ні. Стратегічно, удар тактичною ядерною зброєю — це катастрофа для Путіна і РФ. Ніхто в світі не буде мати з ним справу. Ліквідація Путіна стане питанням виживання світу, оскільки більше не буде ніяких гарантій, що він не вистрелить по країні НАТО. Як наслідок, нам можуть надати далекобійні ракети і, можливо, теж тактичну ядерну зброю. Це ситуація самознищення РФ.

читайте такожРосія готується до нової хвилі вторгнення в УкраїнуТепер про загрози, які я передбачаю:

1. Кривавий феєрверк. Такий термін зустрів в одній доповідній. У Кремлі пропонується нанести масований ракетний удар по всій території України. З цією метою вони дещо зменшили обсяг обстрілів, аби більше вистріляти за один день. На жаль, 9 травня ще співпадає з їхнім планом руйнувати логістику доставки західної зброї на фронт.

2. Політичні танці з Херсоном і ОРДЛО. На жаль, абсолютно реальною є загроза якихось приєднань цих територій до РФ. Не даю цьому сценарію багато шансів, оскільки Путін відріже собі шлях до переговорів, а останні повідомлення показують, що вони все таки хочуть мати це вікно відкритим. Тому, зрештою, є якась евакуація в Маріуполі. Ймовірніше, Путін пообіцяє розглянути приєднання цих територій, чи створення якоїсь Таврійської губернії, як сигнал нам, що краще сісти за стіл переговорів.

3. Провокації проти наших громадян на окупованих територіях. Очевидно, що ра**исти будуть влаштовувати "победобесный угар", виганяти на паради, заліплювати все червоними шматами і інший брєд. Є серйозний ризик, що вони влаштують атаку на мирних громадян, звинувачуючи нас. Це спосіб здобути лояльність місцевого населення.

Та ми маємо продовжувати вірити в нашу перемогу! Нашу армію, Президента і західну підтримку!

Зрештою, ми вже пережили стільки, що лякати нас безглуздо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти