Що заважає видатному танцюристу

9 жовтня 2022, 08:23
Путін слабкий. Він розікрав свою країну. Двадцять років нею не займався. Його душило честолюбство і жага миттєвої всесвітньої слави...
Володимир Путін
Володимир Путін слабкий, вважає Альфред Кох / Reuters

Багато чого сталося за ті одинадцять днів, протягом яких я не писав постів. Це і феєричний наступ ЗСУ на півдні та сході України.

Це та сюрреалістична анексія Росією території сусідньої держави, яку вона навіть не контролює.

Це і виступ Кадирова проти чинів МО РФ з подальшим миттєвим переведенням його в генерал-полковники.

відео дня

Це і тітка Валя Матвієнко, яка закликає сісти (якого біса?) саме з Росією за стіл переговорів, щоб вирішити конфлікт, який вона сама ж цілком виразно назвала "внутрішньо-українським".

Багато питань у мене і до проведених Путіним референдумів у чотирьох українських областях. Зокрема, я не зрозумів: ось ці всі 99% "за" - вони від чого? Від кількості тих, хто взяв участь у голосуванні? А скільки це від загальної кількості жителів зазначених областей? А чи були забезпечені виборчі права жителям Гуляйполя або Краматорська зі Слов'янськом?

А ось, припустимо, я житель Запоріжжя і бажаю проголосувати за входження мого регіону до складу Росії? Чому мені не була надана така можливість? Куди дивилися Панфілова і Кирієнко? Якось непоказно вийшло: ви мене приєднали навіть не запитавши моєї думки з цього приводу.

Ось жителям Мелітополя хоч під дулом автомата, але забезпечили можливість волевиявлення. А про мене - ніхто не подбав...

Як тобі таке, Ілон Маск? Я на твоєму місці зажадав би від ООН негайно провести на тимчасово окупованих Україною територіях російських Запорізької та Донецької областей референдуми. І зобов'язати Путіна додати їх результати до вже отриманих. А інакше - не комільфо: все повинно бути по-чесному, чи не так?

Взагалі Ілон Маск всі останні дні метав іскрами як скажений. І докидався до того, що став виглядати повним дурнем. Попри те, що в реальності він - геній. Просто в іншій області. Як тут не згадати великий вислів Козьми Пруткова: "Спеціаліст подібний флюсу: повнота його - одностороння".

Отже, херр Путін! У мене до вас питання теж. Скажіть, будь ласка, ось ви як поборник безумовного права націй на самовизначення, як тепер оцінюєте вашу війну з чеченцями в нульові роки? Чому у них не повинно було бути такого права? Там Дудаєв ще в дев'яності проводив референдум. Чому його результати не справили на вас ніякого враження?

Напевно, з вами трапився катарсис і ви тепер ридаєте над кожним убитим вами чеченцем і кожним загиблим в цій війні російським солдатом. Адже ви тепер з повагою ставитеся до "вибору народу". У всякому разі, саме це випливає з ваших останніх вступів...

Ах, той, дудаєвський референдум був незаконний? Так, що ви кажете? А я вважаю, що він був цілком легітимний. У всякому разі, нітрохи не менше, ніж ваші нинішні референдуми, якщо тверезо подивитися...

І якщо, наприклад, через декілька років в Татарстані або Башкирії люди захочуть провести такий же референдум про приєднання, наприклад, до Казахстану або Туреччини (проєкт Великий Туран), то ви ж не станете їх розстрілювати з танків і бомбити з літаків (як ви це робили в Чечні)? Ви ж забезпечите їх безумовне право на самовизначення, правда?

І на честь вашого, Володимире Володимировичу, сімдесятиріччя, я хочу вам зробити подарунок і відповісти на питання, яке вас страшенно мучить і яке ви весь час задаєте всім підряд: чому Америці можна, а вам - не можна.

Відкинемо в сторону всі гуманітарні соплі. Поговоримо як пацан з пацаном. Без белетристики. По чесноку.

Ось, дивись, Володя, візьмемо твій улюблений приклад: Косово. Нехай буде по-твоєму: Захід (США перш за все, звичайно) взяли і відокремили Косово від Сербії. Я навіть сперечатися з тобою не буду: ок, будемо вважати, що "по беззаконню" (хоч це і не так). Після цього 98 країн-членів ООН (більше половини) Косово визнали і встановили з цією країною дипломатичні відносини.

Ти давно вже визнав незалежність Абхазії і Південної Осетії. І нещодавно - "ДНР" і "ЛНР". І щоразу, роблячи це, ти посилався на Косовський прецедент. (До речі, на нього ж ти посилався, коли приєднував до Росії Крим і нинішні окуповані тобою області України, хоча Косово ніхто ні до кого не приєднував).

І що ж сталося після визнання Росією незалежності всіх цих "держав"? Хто їх визнав крім тебе? Відповідаю: Нікарагуа, Венесуела, Науру, Сирія. ФСЄ... Навіть Білорусь не визнала.

А чого так? Що заважає видатному танцюристу? Де 50% ООН? Чому не вийшло "тріумфу волі"? Ась? Не чую! Обосратушки? Мда... як то кажуть,"не шмогла"...

Ось ти весь час питаєш: чому Америка може, а я - не можу? Ну так ти ж цим питанням сам собі і відповідаєш: тому, що вона може, а ти - ні. Бо сказано мудрецями: не можеш с**ть - не муч жопу.

Далі більше: Сербія не погодилася з відділенням і пішла на Косово війною. Тут НАТО (США, перш за все, звичайно) захистили Косово і в лічені дні обробили сербів під горіх. Після чого зловили Мілошевича, посадили його у в'язницю, де він і помер (Царство йому Небесне).

А що ти? Ти мужньо став на захист суверенітету визнаних тобою "ЛНР" і "ДНР" і урочисто обісрався знову. Восьмий місяць йде війна і тільки ти і грудні діти ще не бачать, що вона тобою програна вщент.

І знову ти заламуєш руки і патетично вигукуєш: чому вони можуть, а ми - ні? Так все тому ж: тому, що вони можуть, а ти - ні...

Не можна сказати, що можливості Америки безмежні. Вона на нашій пам'яті теж оброблялася по повній. І у В'єтнамі, і в Афганістані, і навіть в Сомалі. Але очевидно, що її сила, її вплив і її авторитет - незрівнянно вищі, ніж у путінської Росії. Досить сказати, що її населення удвічі більше, а ВВП - в п'ятнадцять.

І тому, зрозуміло, вона може більше, ніж Росія. Як то кажуть ,"по одягу простягай ніжки" і"для амбіції потрібна амуніція". Ти слабкий. Ти розікрав свою країну. Ти двадцять років нею не займався. Тебе душило честолюбство і жага миттєвої всесвітньої слави...

І ти отримав те, що і повинен був отримати: величезне потьомкінське село, яке все, від малого до великого повірило у твої вигадки про особливу окрему цивілізацію з могутньою армією і унікальною оборонною промисловістю.

А в реальності це були всього лише заміські палаци і морські яхти Шойгу і Чемезова і мультики з пусками анало-гівнема, якими вони тебе регулярно лікували.

Вова! Ти не хлопчик. І сам краще за мене знаєш, що в реальному світі перемагає той, хто сильніший. І мова йде не тільки про фізичну, а й про інтелектуальну і духовну силу. У тебе немає ні того, ні іншого, ні третього. Ти все просрав. Ти просрав Росію. І з цією просраною тобою країною ти поліз воювати. І отримав по сопатці.

І тому ти не можеш. А Америка - може. Я знаю, що ти ще маєш на увазі й іншу постановку цього питання: чому їм можна, а мені не можна. Поспішаю тебе заспокоїти: і тобі теж можна. Можна нападати на кого хочеш, можна визнавати незалежність кого завгодно. А можна навпаки, душити суверенітет тих, хто тобі не подобається. Відкинемо всі ці розмови про міжнародне право та іншу лицемірну демагогію.

Тобі теж - можна. І ти цим своїм правом, як ми бачимо, скористався по повній програмі. Але проблема в тому, що тобі можна, а ти не можеш...

Можна полетіти на місяць? Можна: американці літали. А Росія може? Ні... Кишка тонка. Понтів багато, а амуніція загублена. Просрали...

Можна побудувати винищувач-неведимку? Можна: американці побудували. А Росія може? Ні... Кишка тонка. І ось вже Індія виходить зі спільного з Росією проєкту зі створення винищувача п'ятого покоління, бо, як з'ясувалося, Росія не володіє ні ноу-хау, ні конструкторськими, ні технологічними можливостями для створення такого літака.

Можна без західних технологій видобувати нафту на шельфі? Ні. Можна без них в промислових масштабах виробляти СПГ? Ні. Можна самим зробити конкурентоспроможний автомобіль? Ні. Побутову техніку? Ні. Верстати? Ні. Пасажирські літаки? Ні. Комп'ютери? Ні.

Куди лізеш з грижею? Ні, ну чесно! Ось заладив: "чому, та чому їм можна, а мені не можна"? Покачану, б....дь! Тому, що слабкий ти. Дурний. Поводитися в пристойному суспільстві не вмієш. Запізнюєшся постійно. Грубіян. Слово не тримаєш. Брешеш відчайдушно.

Таких, як ти, не беруть у вищу лігу. Тому відповідь тобі така: якщо хочеш, то можеш, звичайно, спробувати. Хто тобі може заборонити? Ніхто... Але ти ж не зможеш... Ось у чому справа. А раз так, то краще і не берися. Займися собою. У тебе вдома справ - безліч.

А наша справа - правильна. Ворог буде розбитий. Перемога буде за нами.

Слава Україні!

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти