Дедлайн на "Мінськ-2" у нас до травня-червня, потім ультиматум і війна

17 лютого 2022, 15:05оновлено 18 лютого 2022, 12:38
Базовий прогноз щодо подальшого розгортання подій на векторі Україна-РФ.
Війна на Донбасі
Війна на Донбасі / УНІАН

На найближчі місяці сформований консенсус Франції, Німеччини та Росії щодо того, що Мінські угоди повинні отримати ще один укол адреналіну "в серце". США виступають в ролі спостерігача за процесом.

З іншого боку, звернення Держдуми до президента РФ Путіна щодо визнання т. зв. ЛДНР не може нескінченно довго бути в підвішеному стані. І з'явилося воно не просто так. У 2008 році РФ визнавала незалежність Південної Осетії і Абхазії. Тоді процедура була наступною: звернення Ради Федерації, рішення президента і постанова Держдуми.

читайте такожВийти з "Мінська" Україні було б вигідно, але ми не можемо зробити це першимиЗараз технологія інша - відразу звернення Держдуми. І тут є свій символізм. У 2008-му році - це було політичне рішення. Зараз - акт представницького органу народу (я про форму структур влади в РФ, а не про суть). Рішення державного форуму.

відео дня

Тобто йдеться про національну ідею, народне рішення і "народну війну". Саме тому, саме звернення майже не містить будь-яких обґрунтувань, крім ідеологічних наративів.

На мій погляд, дедлайн у нас до травня-червня. Мова про прийняття законів про спеціальний статус, про вибори, про амністію. Якщо цього не станеться - тоді вже влітку можна очікувати офіційне визнання т. зв. ЛДНР з боку РФ.

Визнання в адміністративних межах Донецької та Луганської областей. Наступний крок - ультиматум: відведення наший військ. В разі невиконання - військовий конфлікт. Щось схоже на п'ятиденну війну в Грузії в 2008-му році.

І вихід на Мінськ-3 з вимогою конфедерації.

Останній пункт з'явиться лише в разі нашої військової поразки. Не будучи військовим експертом, прогнозувати таке не беруся.

Військова компонента повинна закінчитися до осені. Політична у вигляді Мінська-3 - до грудня.

У грудні 2022-сторіччя утворення СРСР (30-го). З символізму почали - символізмом завершили. Специфічне роздування української теми з боку США пояснюється тим, що починаючи з березня, після програмної заяви лідера КНР (відразу після завершення Олімпіади), Америка буде зайнята Індо-Тихоокеанським регіоном, а не нами.

читайте такожНе розслабляйтесяСаме тому у Вашингтоні хотіли максимально підняти ставки і прийти до оптимального рішення. Не вийшло.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти