Як США і Росія примушують Україну до "Мінська-2"

15 лютого 2022, 13:24оновлено 15 лютого 2022, 21:02
Агресор загрожує напасти, шантажуючи Україну та схиляючи її до виконання "Мінська-2", а "миротворець" переконує українців, що війни можна уникнути.
Як США і Росія примушують Україну до 'Мінська-2'
Завоювати деякі території Путін може, але не зможе їх утримати / Фото Reuters

Попри те, що багато експертів вважають Володимира Путіна повним неадекватом і шизофреником, він розуміє, що РФ не має ресурсів для повномасштабного військового вторгнення в Україну, перемоги в цій війні і, тим більше, для утримання окупованих територій. Немає жодного сценарію прямого вторгнення, який би давав Путіну переваги – суцільні втрати.

Ілюзії про те, що слідом за Кримом можна було відірвати без бою в України "Новоросію" (південь і схід України), не виправдалися ще 2014-му. Українці продемонстрували неймовірну здатність до опору. А сьогодні Україна готова воювати як ніколи раніше.

читайте такожПутін ще не прийняв остаточне рішення щодо вторгнення в Україну - Держдеп СШАНа відміну від 2014 року, сьогодні у нас є армія, сотні тисяч обстріляних бійців і потужна мотивація захищати свою країну. Завоювати деякі території Путін, можливо, і може. Але точно не зможе утримати окуповані українські регіони, звідки щодня вирушатимуть цинкові труни до Росії, приховати які цього разу від росіян не вийде. Путін, найімовірніше, це розуміє.

відео дня

Він повинен добре пам'ятати, чим закінчилася перша чеченська війна. Перемогти чеченців росіяни не змогли – а Чечня в сорок разів менша за Україну за площею та в тридцять разів менша за кількістю населення. У результаті Росії після другої війни з Грозним довелося виплачувати Чечні репарації і дати таку владу одному з чеченських кланів, що він став мало не сильнішим за путінську верхівку. У Росії зараз популярна приказка: "Чечня не є частиною Росії – це Росія частина Чечні".

З приходом до влади в США Байдена Путін надихнувся. Не знаю, чим він скористався, умовляючи Байдена – чи то віковою деменцією американського президента, чи його м'якотілістю чи лівацькими поглядами. Так чи інакше, Путіну вдалося переконати Байдена в тому, що Росії разом із США вигідно вжити заходів щодо примусу України до "миру".

При цьому ролі між ними розподілилися так: Путін грає агресора, а Байден грає миротворця. Знайома гра в "поганого та доброго поліцейського". Агресор загрожує напасти, шантажуючи Україну та схиляючи її до виконання "Мінська-2", а "миротворець" переконує українців, що війни можна уникнути – але, знову ж таки, якщо Україна підпише "Мінські угоди".

читайте такожУ Кремлі запевнили, що Путін готовий до перемовин щодо "української кризи"Байдену глибоко байдуже, чи буде Україна незалежною, чи вона повернеться під контроль Росії.

У 2014 році, коли війна була в гарячій стадії, американці не вивозили своїх дипломатів та їхні сім'ї з України та не закликали своїх громадян терміново евакуюватися з країни. До речі, тоді при владі у Штатах також були демократи, а Байден обіймав другу за значущістю посаду в країні – був віце-президентом США. Не було показових прикладів для десятків інших країн, щоб ті також вивозили своїх громадян із України. А західні медіа не тиражували істерію та не залякували війною та мільйонними жертвами та не повідомляли дату нападу росіян.

А зараз все це пішло в хід. Зроблено це з однією метою – переконати Зеленського вдатися до капітуляції..

Оточення Байдена переконує американського президента в тому, що, на відміну від провалу в Афганістані, у нинішній ситуації він здобуде статус справжнього миротворця, який протистоїть планам Путіна, який не дозволив розв'язати війну в центрі Європи і врятував світ, розв'язавши нову "Карибську кризу". При цьому він сподівається, що йому забудуть його провали у внутрішній політиці США, включаючи неефективну антиковідну кампанію та економічні втрати від заборон та локдаунів.

До речі, нинішня ситуація дуже чітко виявляє тих, хто для нас друг, а хто є ворогом на міжнародному рівні. До Штатів приєдналися Німеччина та Франція, яким також вигідно примиритися з Путіним. Але є й друзі – Великобританія виявилася із "залізними яйцями" та прямо продемонструвала, що готова нам допомагати. Її поставки сучасної протитанкової зброї кращі за будь які заяви про "занепокоєння". Польща, яка не любить нас за Бандеру та Волинську різанину, але розуміє, що росіяни для них вороги набагато страшніші. Чехія, яка добре пам'ятає радянсько-російські танки в Празі. Країни Балтії, які знають, що якщо Україна прогнеться, то наступними стануть вони. Латвійські авіалінії не тільки не скасували своїх авіарейсів в Україну, але ще й збільшили їхню кількість. Молдова повідомила, що готова прийняти будь-яку кількість українців у себе в разі війни. Туреччина продає нам, а також разом з нами будує "Байрактари".

Україна перебуває у стані дівчини, яку занепокоєні сусіди по комуналці вмовляють віддатися сусідові ґвалтівнику, бо той по п'яні загрожує рознести кухню. А дівчина неробкого десятка. Вона каже "ні" не лише ґвалтівникові, а й усім сусідам – "доброзичливцям".

читайте такожЧерез кілька хвилин після наказу Путіна ракети можуть впасти на Україну - Міноборони БританіїЗараз головне завдання полягає в тому, щоб Зеленський, на відміну від Порошенка витримав весь цей інформаційно-психологічний тиск. Надія також на вплив на українського президента відповідальних осіб - на Олексія Рєзникова і на Олексія Данілова.

Нема лиха без добра. Тепер у української влади з’явився реальний шанс від об’єкта геополітичних ігор великих держав перейти до захисту своїх державних інтересів і надбати справжню геополітичну суб’єктність, сказавши усім ворогам і "друзям" тверде - "ні".

А всім нам я раджу сподіватися на краще, дотримуватися спокою та чистити кулемет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти