Демонтаж "Мінська": настає час проактивної політики

22 лютого 2022, 08:08
Зараз максимально правильна позиція - не шарахатися з боку в бік, зміцнювати міжнародну підтримку, не реагувати на кожен інформаційний вкид.
Мінськ
Учасники зустрічі в Мінську / REUTERS

Не можу розділити радість тих, хто смакує демонтаж "Мінська". Подібне можна почути від низки наших "патріотичних" політиків.

Для мене подібна подія порівнянна з національною катастрофою - втратою надій на відновлення територіальної цілісності держави в осяжному майбутньому. Для РФ визнання т. зв. ЛДНР - черговий пакет санкцій.

читайте такожЗвинувачення в невиконанні "Мінська": у Зеленського різко відповіли КремлюПогоджуся, що для президента Зеленського Мінські угоди стали важкою політичною спадщиною. Останнім часом в Україні озвучувалися правильні формати. Країна живе в очікуванні геополітичної суб'єктивації.

відео дня

Серед перспективних напрямків: варіант з трансформації мінського формату в міждержавний діалог. Зараз максимально правильна позиція - не шарахатися з боку в бік, зміцнювати міжнародну підтримку, не реагувати на кожен інформаційний вкид.

читайте також"Наступ" на Донбас і удар по "Мінську": Кулеба розніс РФ і звернувся до заходуНа даний момент така стратегія забезпечить хоча б відносну стабільність. Дуже важливо розуміти, що інформаційне "хитання" було розраховане якраз на досягнення головної мети - внутрішньої дестабілізації і делегітимізації.

Настає час проактивної політики. Нам потрібен мирний план, написаний у Києві. Але складений на платформі раціональності і прагматизму, а не романтичних очікувань.

У грецькій трагедії був такий прийом, як "Бог з машини". Він дозволяв вирішити вузол сюжетних протиріч "одним махом", на кульмінації і катарсисі глядачів.

Сьогодні нам потрібно нарешті усвідомити: "Бога з машини" не буде.

Вдала розв'язка можлива лише при правильній оцінці ситуації і консолідації всієї нації навколо прийнятої стратегії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти