Єдина можливість Путіна врятуватися - передати владу наступнику

5 липня 2023, 19:20
Що буде далі? Мафіозні війни, розбірки, напади і грабежі на території, що перестала бути державою.
Володимир Путін
Єдина можливість Путіна врятуватися - передати владу наступнику, вважає Невзлін / Колаж: Главред, фото: скріншот

Росія розгубила всі атрибути держави. Кордонів у неї немає. Право не діє. Замість апарату управління - deep state і система його обслуговування. "Патріотизм" став національною валютою, на яку можна купити від місця в інституті до права вбивати безкарно. Монополію держави на насильство, таким чином, теж віддано у франчайзинг.

Коли росіяни раптом задаються питаннями - а де Слідчий комітет, де взагалі хоч якась реакція держави у вигляді дій на викрадення і побиття в Чечні, вони не бачать, що держави у них вже і немає. Є мафія, яка підмінила собою державу. Наївно чекати від неї боротьби з самою собою.

У цьому кримінально-бюрократичному гібриді досить довго була зовнішня стабільність, яку забезпечував Путін в якості арбітра, врівноважуючи і використовуючи в інтересах мафіозної верхівки формальні (діючі від імені держави) і неформальні (діючі в тіньовому режимі домовленостей, секретних доручень і понять) сили. Але арбітр став слабким, немічним, та й раніше не відрізнявся високим інтелектом. Він робить одну помилку за іншою.

відео дня

Найбільша промашка Путіна у внутрішній політиці – рішення в публічному просторі стати на бік Шойгу, витіснивши ПВК "Вагнер" з Пригожиним за межі РФ. Що автоматично порушило систему противаг і посилило Кадирова з Делімхановим і "Ахматом". Хоча, насправді, Путін як і раніше нікуди не дінеться від взаємодії з Пригожиним, але зовні ситуація виглядає тимчасовим виграшем Шойгу і наближенням Кадирова до тіла верховного боса.

Що буде далі? Мафіозні війни/розбірки, напади і грабежі на території, що перестала бути державою. Хто хитріший, розумніший, сильніший, безжалісніший і привабливіший для народу – має шанс. І це, звичайно, вже не Путін. З наявних сил найбільш виграшним від всіх виглядає Пригожин. Єдина можливість у Путіна врятуватися - передати владу наступнику, який зможе гарантувати йому безпеку, а також забезпечити баланс інтересів всіх кланів. Якщо територія не розвалиться на той час під навалою чорних лебедів.

Джерело

Хто такий Леонід Невзлін

Леонід Невзлін - російсько-ізраїльський підприємець і громадський діяч, один із колишніх керівників нафтової компанії "ЮКОС". Російським судом заочно засуджений до довічного ув'язнення. Після повномасштабного вторгнення підтримав Україну та виступає з критикою режиму Путіна, пише Вікіпедія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти