Ефективна тактика у війні з Росією

20 липня 2022, 08:46
Спосіб ведення бойових дій-розвідка + мобільні групи в тилу ворога + високоточна далекобійна зброя - і є кращий контраргумент проти російського "вогняного валу".
Український військовий
Український військовий / Фото УНІАН

Сценарист про сетецентричну війну.

Сетецентрична війна

Сетецентрична війна - воєнна доктрина (або концепція ведення війни), вперше застосована на практиці міністерством оборони США. Сетецентрична війна орієнтована на підвищення бойових можливостей перспективних формувань в сучасних війнах і збройних конфліктах за рахунок досягнення інфокомунікаційної переваги, об'єднання учасників військових (бойових) дій в єдину мережу.

Два здоровенних контейнеровоза, що йдуть один на одного практично в лоб і у кого корпус міцніше, той і переможе - це Перша і Друга світові війни.

відео дня

Зараз проти нас йде іржавий, але величезний монстр, а ми повинні виставити не такий же або ще більший, але тисячу швидких маневрених суден. Але це війна іншого типу, іншого рівня організації, іншої логістики, іншої зброї і техніки. Іншого способу мислення, в першу чергу, генералів, ця та сама горезвісна сетецентрична війна, про яку стільки говорили, і яка зараз відточується в Україні.

Тобто, Україні ще далеко до сетецентричної війни в силу різних причин. Основна - немає правильного озброєння і техніки. Але цілком можливо, що ті резерви, які зараз навчаються на полігонах і ті, хто освоює нову буржуйську зброю, атакувати будуть вже інакше.

читайте такожПоламали тактику РФ: ЗСУ знищують по ворожому складу з БК щодняБуржуї дивляться на все зверху і роблять остаточні висновки, як треба воювати в сучасних умовах проти сильного ворога. Ключовий момент - проти "по-справжньому сильного ворога". Все ж, Югославія та Ірак трохи не то пальто.

Сучасна війна ведеться на всіх фронтах. Скрізь, де тільки можна "вкусити" ворога, включаючи культуру і спорт. Що зараз Захід і робить з рашкою. Але основний фронт - це безпосередньо військовий. Далі економіка, політика, кібернетика/інтернет/хакерство, інформаційні спецоперації.

Проти рашки може бути розгорнутий і такий специфічний фронт як кримінальний. До нього відноситься підкуп і шантаж еліт. В першу чергу, щоб прискорити відцентрові процеси: типу, починайте сепаратистські процеси, а ми Вам допоможемо і відразу ж визнаємо незалежність. Використання місцевих кілерів, бандитів і просто хуліганів для вбивств/побиття всіх тих, хто має хоч якесь відношення до боєздатності ворога. Починаючи від дрібних офіцерів, закінчуючи депутатами всіх рангів, які відзначилися активною підтримкою війни.

Втім, вбивство не обов'язково. Наприклад, підпал машини, будинку, офісу і т.д. теж вельми ефективно. Я б сюди відніс і такий вид діяльності як побутовий тероризм. Наприклад, підпалити димову шашку у великому торговому центрі. Влаштовувати короткі замикання, спускати в унітази пакетики з матеріалами, сильно вбирають вологу, щоб створювати в каналізаціях пробки, різати будь-які дроти, де тільки можна. По можливості зрізати стовпи електропередач.

читайте також"Проламували оборону ЗСУ": генерал розкрив нову тактику РФ в УкраїніНапевно серед дигерів знайдуться ті, хто за хороші гроші підірве якийсь каналізаційний колектор. Ну і так далі. Поле для фантазії в великих містах найширше. Мені навіть страшно подумати, що може створити який-небудь похмурий інфернальний розум в багатомільйонній Москві. І завдання не знищити якомога більше москвичів. Ні в якому разі. Важливий економічний збиток і хаос. Вирубити б електрику дні на три в Москві...

Повернемося до гарячої війни. У сучасній війні лінія фронту - досить умовне поняття. Фронтом повинна бути вся територія ворога. Звідси і війна мобільними групами від 3-5 чоловік до сотні. Добре озброєними, здатними швидко пересуватися по пересіченій місцевості, зі спецзасобами зв'язку, зі зв'язком між собою і з центром. Крім того, що такі групи самі можуть завдавати вогневого ураження противнику, вони будуть виконувати цілевказування для потужних високоточних ракет, для високоточних активно-реактивних снарядів гаубиць.

У ворога завжди хтось повинен бути хтось наш в тилу, хто руйнує економіку і логістику в першу чергу. У тій же Росії, шоб вона лопнула, начебто всього пара ж гілок ведуть з Уралу і Сибіру, де знаходяться основні запаси військового заліза. І є пара річок, що розділяє Росію наполовину. Підірвати залізничні мости через ці річки, і багато в чому масштабне постачання орків порушиться.

Представивши Генштаб інформаційної війни. На величезному екрані інтерактивна карта території ворога, на якій в реальному часі показано розміщення військових частин, їх пересування, наявність у них складів, стоянок техніки і т.д. на цій же карті показані всі наші мобільні диверсійні групи. У кожного командира групи є планшет з такою ж картою. Командири груп координуються між собою і зі штабом... Далі описувати не треба. Чай не сценарій складаю.

читайте такожРакетні удари по житлових будинках: у Зеленського розкрили нову тактику РФЯк я вже говорив, така війна коротка і ефективна, але вимагає іншої військової техніки, засобів розвідки, зв'язку і озброєння. Під таку війну повільно почали переозброювати свою армію Штати. Але зараз їм довелося різко прискоритися. Тим більше, що з'явилася можливість випробовувати зброю і тактику в реальній війні проти вельми непростого ворога.

Спосіб ведення бойових дій - розвідка + мобільні групи в тилу ворога + високоточна далекобійна зброя - і є кращий контраргумент проти російського "вогняного валу". Зруйнована геть логістика перетворює тисячі танків і САУ з РСЗВ в марне залізо. Яка війна без боєприпасів і палива?

Саме зараз наші і буржуї впроваджують таку тактику у війні з рашкою. Але якось зі скрипом, повільно. Хочеться швидше і побільше...

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти